Į NASA stažuotę vyks dar šeši Lietuvos studentai

  • Teksto dydis:

2017 metų rudens stažuotėms NASA atrinkti ir pakviesti atvykti dar šeši studentai iš Lietuvos. Tokių žinių Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) gavo iš NASA Ames tyrimų centro.

Konkursą rudens stažuotėms laimėjo Vilniaus universiteto studentai Erikas Švažas, Kazimieras Badokas, Kornelija Vitkutė, Rusnė Ivaškevičiūtė  bei Lukas Jakas ir Narūnas Kapočius iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto.

„Tokie tarptautinio konkurso rezultatai dar kartą patvirtina, kad mūsų lyderiaujančių universitetų technologinių pakraipos studijos yra kokybiškos, orientuotos į pasaulines tendencijas ir čia mes esame stiprūs. Gebame paruošti ir paskatinti talentingus studentus, kurių gebėjimus įvertina ir pasaulinės organizacijos. Auga šių paklausių specialybių gerų specialistų karta“, – sako Jurgita Petrauskienė, švietimo ir mokslo ministrė.

„MITA palaiko glaudžius ryšius su NASA Ames tyrimų centro Partnerysčių skyriumi. Jie žino ir vertina Lietuvą, mato perspektyvas su mumis bendradarbiauti. Idėjas naujiems projektams NASA generuoja pasitelkusi atvirų inovacijų principą, stengdamasi bendradarbiauti su įvairiomis pasaulio šalims. Lietuvos gabiems studentams – tai puiki galimybė pasisemti patirties ir prisidėti prie pažangių kosminių tyrimų“, – pasakoja Kęstutis Šetkus, MITA direktorius.

Šiemet stažuotes NASA iš viso laimėjo dvylika Lietuvos studentų. Vasaros stažuotėms jau yra išvykę šeši lietuviai: M. Lendraitis, D. Miklušis, K. Kerekeš, P. Piartli iš Kauno technologijų universiteto ir D. Murza ir P. Venclovas iš Vilniaus universiteto. Dar šeši nauji laimėtojai rudens stažuotėms pradės krautis lagaminus rugpjūčio mėn. pabaigoje.

Stažuotės finansuojamos Švietimo ir mokslo ministerijos lėšomis. Nacionalinę atrankos procedūrą kasmet organizuoja MITA. Rudens stažuočių trukmė – 2017 m. rugpjūčio 28 d. – gruodžio 15 d.

Atrinktų studentų sąrašas 2017 m. NASA rudens stažuotėms:

Erikas Švažas – Vilniaus universiteto Taikomosios fizikos studijų programos bakalauro 4 kurso studentas;

Kazimieras Badokas – Vilniaus universiteto Optoelektronikos medžiagų ir technologijų studijų programos magistrantūros 2 kurso studentas;

Kornelija Vitkutė –Vilniaus universiteto Biofizikos studijų programos bakalauro 4 kurso studentė;

Lukas Jakas –Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aviacijos mechanikos inžinerijos studijų programos bakalauro 4 kurso studentas;

Narūnas Kapočius – Vilniaus Gedimino technikos universiteto Telekomunikacijų inžinerijos studijų programos bakalauro 4 kurso studentas;

Rusnė Ivaškevičiūtė – Vilniaus universiteto Medžiagotyros ir puslaidininkių fizikos studijų programos magistro 2 kurso studentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių