Į mokyklą su planšetiniu kompiuteriu: kaip išsirinkti tinkamą?

  • Teksto dydis:

Mobilieji įrenginiai lydi mus kiekvieną dieną, todėl jau nieko tikrai nestebina tai, kad jais aktyviai naudojasi ir vaikai. Pasak Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistų, yra keletas priežasčių, kodėl planšetinis kompiuteris galėtų būti geriausiu sprendimu tiek mokiniams, tiek jų tėvams.

Labai didelis planšetinių kompiuterių mobilumas suderintas su aukšto lygio funkcionalumu ir mažesnėmis nei nešiojamų kompiuterių kainomis lemia, kad ruošiantis mokyklai tikrai verta pagalvoti būtent apie šio įrenginio įsigijimą. Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į kelis dalykus, kokiais turėtų pasižymėti šiuolaikiškas mokiniui skirtas planšetinis kompiuteris.

Kokybiškas planšetinis kompiuteris mokiniui tai:

· IPS arba AMOLED ekranas;

· Patvarus korpusas;

· Pakankamos atminties atsargos;

· Ilgas baterijos veikimo laikas;

· Suderinamumas su įvairias priedais.

IPS arba AMOLED ekranas

Būtent ekranas yra tas elementas, į kurį žiūrime pirmiausia ir daugiausia. Priklausomai nuo individualių poreikių galima rinktis įvairios įstrižainės dydžio ekraną. Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistų teigimu, populiariausi yra modeliai su 7, 8 bei 10.1 col. ekranais. Visais atvejais mažiausia raiškos reikšmė bus HD, tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kad Full HD raiška užtikrina geresnį vaizdų detalumą.

Renkantis planšetinį kompiuterį mokiniui, siūloma atsižvelgti į tai, kokią ekrano technologiją naudoja gamintojas. Rekomenduojama rinktis IPS arba AMOLED (ar Super AMOLED) ekranus. Šių technologijų ekranai aprūpina pakankamai plačiais matymo kampais bei atitinkamais ryškumo lygiais. Planšetiniai kompiuteriai su AMOLED ekranais įprastai kainuoja daugiau, tačiau ši technologija užtikrina geriausią spalvų sodrumą ir idealią juodą spalvą.

Patvarus korpusas

Ko gero kiekvienas sutiktų, kad planšetinis kopiuteris mokiniui turėtų pasižymėti puikia pagaminimo kokybe. Juk jį naudotojas dažnai tampys su savimi, todėl įrenginys bus nuolatinėje rizikoje.

Patvarus mokiniui skirtas planšetinis kompiuteris turėtų būti pagamintas iš tvirtų medžiagų. Protingiausia rinktis aliuminio arba tviro plastiko korpusą. Aliuminio korpuso planšetiniai kompiuteriai yra atsparesni kritimams, o plastmasinio korpuso įrengininiai yra atsparesni įbrėžimams ir lengvesni. Reikėtų pažymėti tai, kad atsparumu vandeniu pasižymi nedaug ir tik didesnės kainos planšetiniai kompiuteriai.

Pakankamos atminties atsargos

Gamintojai labai stengiasi aprūpinti savo įrenginius kuo pažangesniais procesoriais, todėl dažnai šį elementą akcentuoja savo produktų aprašymuose. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad už sklandų planšetinio kompiuterio veikimą taip pat atsako RAM atmintis. Rekomenduojama rinktis modelius su 2 GB arba didesne RAM talpa (priklausomai nuo disponuojamo biudžeto planšetiniam kompiuteriui).

Reikėtų turėti omenyje tai, kad vaikai netaupys vidinės atminties. Edukacinis turinys, filmukai, nuotraukos ir žaidimai – visa tai labai greitai gali užpildyti vidinės saugyklos talpą. Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistai pažymi, kad vidinės talpos dydis yra labai priklausomas nuo planšetinio kompiuterio kainos, todėl jei renkatės pigesnį modelį su mažesne vidinės atminties talpa, būtinai atkreipkite dėmesį į tai, ar yra galimybė išplėsti atmintį microSD atminties kortelės dėka.

Ilgas baterijos veikimo laikas

Sklandus veikimas yra vienas svarbus dalykas, tačiau ne mažiau didesnės reikšmės yra ir tai, kad planšetinis kompiuteris veiktų visą dieną. Tokia galimybė leis jį pasiimti į mokyklą ir mėgautis mobiliu funkcionalumu. Efektyvus veikimo laikas (įjungto ekrano laikas) turėtų siekti mažiausiai kelias (5–6 val). Varle.lt planšetinių kompiuterių specialistai teigia, kad tokio autonominio laiko galima tikėtis, ne tik iš brangiausių modelių. 5–6 val. baterijos veikimu pasižymi ir planšetiniai kompiuteriai, kurių kaina nesiekia 150€. Jeigu planuojate planšetiniam kompiuteriui skirti 300€ ir daugiau, galite tikėtis daugiau nei 10 val. veikiančios baterijos.

Suderinamumas su priedais

Net ir protingai išsirinktas planšetinis kompiuteris mokiniui gali tapti dar patrauklesnis. Gamintojai stengiasi pasiūlyti pakankamai platų planšetiniams kompiuteriams skirtų priedų asortimentą. Visų pirma, pasirūpinkite planšetiniam kompiuteriui tinkamu dėklu, kuris apsaugos įrenginį nuo fizinio pažeidimo. Taip pat pagalvokite apie tokius priedus, kaip klaviatūros, apsauginės plėvelės, ausinės, bevieliai garsiakalbiai. Visi šie papildomi priedai naudojimąsi planšetiniu kompiuteriu pavers dar patogesniu ir smagesniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių