„Huawei Honor 9“ apžvalga: ar grožis nepareikalavo aukų?

  • Teksto dydis:

Iš pradžių „Huawei“ kompanija galvojo, kad „Honor“ išmanieji priklausys biudžetinių įrenginių segmentui, tačiau tikrovė tokia, kad šis „Huawei“ prekės ženklas labai auga ir juo žymimi įrenginiai vis labiau primena premium klasės išmaniuosius.

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų manymu, šios tendencijos pradžia galima laikyti „Honor 7“, kuris buvo puikiu pasirinkimu turint omenyje kainos ir kokybės santykį. Vėliau „Honor 8“ išsaugojo visus ankstesnius privalumus ir gavo stilingą stiklinį korpusą, o 2017 m. birželį buvo pristatytas „Honor 9“ – išmanusis telefonas, kuris tapo dar patrauklesnis ir kuris buvo aprūpintas kai kuriomis „Huawei P10“ flagmano savybėmis.

Dizainas ir ergonomika

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, kalbant apie dizainą „Honor 9“ logiškai tęsia „Honor 8“ pristatytą veidrodinio-stiklinio dizaino koncepciją, tik dabar čia naudojamas lenktas 3D stiklas ir daugiasluoksnis galinis dangtelis. Tai suteikia korpusui įdomių bruožų, pagerina ergonomiką ir su akinančiu atspindinčio šviesą paviršiaus blizgesiu išskiria iš kitų įrenginių.

 

 

Paėmus telefoną į rankas susidaro įspūdis, kad jis visiškai pagamintas iš metalo. Iš tikrųjų grynai metalinį čia turime tik ekraną juosiantį rėmelį.

Pirštų atspaudų skaitytuvas čia yra priekiniame skydelyje. Šalia jo – jutikliniai mygtukai su mėlynu apšvietimu. Beje, naudotis jais nebūtina, nes šio telefono daktiloskopas gali pasitarnauti kaip daugiafunkcinis mygtukas ir atlikti navigacijos mygtukų funkcijas.

Nepaisant pesimistinių prognozių, 3,5 mm garso jungtis čia yra. Naujame išmaniajame ji puikiai dera su C tipo USВ jungtimi ir net yra išdėstyta šalia jo patogiausioje vietoje – ant apatinės korpuso kraštinės. Po pokalbio garsiakalbio grotelėmis yra paslėptas LED pranešimų indikatorius, kuris šviečia neįkyria žalia spalva.

Pagaminimo ir medžiagų kokybė šiame įrenginyje yra verta aukščiausių pagyrimų. Išmanusis telefonas primena tikrąjį flagmaną ir praktiškai niekuo nenusileidžia kur kas brangesniems modeliams.

Grožis reikalauja aukų – šis sakinys tikrai yra apie „Honor 9“ jei kalbėtume apie ergonomiką. Dėl akį džiuginančio stiklo-metalinių paviršių išmanusis telefonas gavosi slidus. Kiti ergonomikos dalykai yra pakankamai neblogi. Iš kairės ir dešinės esantys rėmeliai yra nedideli, todėl dar ir nedidelės ekrano įstrižainės dėka, naudotis išmaniuoju viena ranka yra patogu. Korpuso storiui pretenzijų nėra – įrenginys lengvai telpa džinsų kišenėje.

Ekranas

„Honor 9“ pasižymi patobulinta Full HD raiškos IPS matrica (LTPS). Ekranas yra dengtas kokybiška oleofobine danga. Matymo kampai puikūs, perteikiamos spalvos sodrios ir puikus ryškumo reguliavimo diapazonas. Minimalus apšvietimo intensyvumas leidžia nesunkiai skaityti iš telefono ekrano visiškoje tamsoje, o maksimalus – patogiai naudotis įrenginiu saulėtą dieną lauke. Galima pastebėti, kad automatinio ryškumo funkcija veikia sparčiai.

Nustatymuose galima įjungti ir nustatyti mėlynos spalvos filtrą – padaryti šiltesnę bendrą ekrano temperatūrą ir taip sumažinti akims tenkančią apkrovą. Tai labai naudinga funkcija ir ypatingą dėmesį į ją atkreipti turėtų tie, kurie mėgsta naudotis išmaniuoju telefonu prieš miegą.

Kamera

Ko gero daugelis pastebėjo, kad nepaisant to, jog čia šalia kameros nesimato „Leica“ logotipo, „Honor 9“ techninės charakteristikos primena „Huawei P10“. „Honor 9“ turi dvigubą kamerą su spalvotu 12 megapikselių jutikliu ir 20-ies megapikselių monochromatiniu. Tiesa, lyginant su „Huawei P10“ čia turime mažesnę diafragmą.

Nesunku nuspėti, kad duomenys iš abiejų kameros jutiklių sujungiami tam, kad būtų pagerintas dinaminis diapazonas ir tiksliau apdorotas vaizdų detalumas. Taip pat dviguba kamera palaiko programinę objektyvų su didele diafragma imitaciją. Toks sprendimas leidžia pakankamai stipriai išlieti galinį foną ir išskirti kadre pagrindinį objektą. Tiesa, objektyvas ne visada tiksliai nustato objektų kraštines, tačiau su paprastomis formomis problemų nekyla.

Dar vienas dvigubos kameros pritaikymo būdas – dvigubas skaitmeninis priartinimas su minimaliais kokybės praradimais. Tam naudojamos dvi kameros. Matymo kampas tokiame kadre tampa maksimaliai artimas tam, kaip mato žmogaus akis. Ši funkcija gali praversti portretiniams kadrams, kai plačiakampis efektas nėra pageidaujamas arba tiesiog objekto priartinimui.

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, nuotraukų mėgėjus tikrai nudžiugins RAW palaikymas, profesionalūs rankiniai nuotraukų ir vaizdo įrašų režimai, automatinio retušavimo galimybė ir daugybė kitų funkcijų. Bendrai, jeigu lygintume su vienu geriausių foto-flagmanu „Huawei P10“, čia trūksta tik optinio vaizdo stabilizavimo.

Priekinė „Huawei Honor 9“ kamera neturi automatinio fokusavimo, tačiau fiksuoja neblogos kokybės asmenukes. Čia turime odos išlyginimo ir įvairaus intensyvumo fono išliejimo efektus.

Kalbant apie vaizdo įrašymo galimybes, reikėtų pažymėti tai, kad čia yra prieinami du pagrindiniai režimai: Full HD su 60 fps ir 4K su 30 fps. Pirmuoju atveju pasiekiamas geriausias vaizdo įrašų sklandumas, antruoju – maksimalus vaizdo detalumas.

Našumas

Varle.lt apžvalgos herojus veikia „Android 7.0“ operacinės sistemos su firmine „EMUI“ sąsaja pagrindu. „Huawei Honor 9“ turi aštuonių branduolių procesorių „Kirin 960“, 4 GB RAM atminties ir 64 GB saugyklos. Išmanusis pasižymi atminties išplėtimo galimybe. Čia galime įdėti iki 256 GB microSD kortelę. Tiesa, šiam tikslui reikės atsisakyti antrosios SIM kortelės. Praktiškas testavimas parodė, kad su visomis kasdienėmis užduotimis „Honor 9“ puikiai susitvarko. Galima laikyti įjungtas kelias programas, be trikdžių žiūrėti Full HD vaizdo įrašus, naudotis socialiniais tinklais ir t.t. Sąsaja veikia tikrai sklandžiai ir greitai.

Pirštų atspaudų skaitytuvas veikia be vėlavimų tiek atrakinant išmanųjį, tiek naudojant jį kaip daugiafunkcinį mygtuką. Tai ko gero yra vienas sparčiausių pirštų atspaudų skaitytuvų, kokį šiandien galima sutikti išmaniuosiuose telefonuose.

Autonominis veikimas

„Huawei Honor 9“ turi nekeičiamą 3200 mAh talpos bateriją. Komplektacijoje esančio įkroviklio dėka ją galima įkrauti greituoju būdu: pilnam įkrovimui prireikia 1 val. ir 45 min.

Aktyviai naudojantis įrenginiu – naršant internete, naudojantis socialiniais tinklais, klausantis muzikos, fotografuojant ir pan. – pilnai įkrautas baterijos pakanka dienai. Pilnai įkrauta baterija užtikrina daugiau nei 11 val. naršymo internete, daugiau nei 9 vaizdo įrašų atkūrimo valandas ir 21 val. 3G pokalbių.

Apibendrinimas

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, „Honor 9“ – savotiškai unikalus išmanusis telefonas, kuris panaikina jau įprastas ribas tarp „flagmano“ ir „vidutinės klasės įrenginys“ sampratų. Šio telefono estetika atitinka flagmanų kartelę. Taip pat šis įrenginys pasižymi praktiškai visomis fotografavimo galimybėmis, kokios yra būdingos kur kas daugiau kainuojantiems įrenginiams. Ir tuo pačiu „Honor 9“ šiek tiek nusileidžia savo brangiems broliams, ypač našumo ir kameros veikimo naktį prasme. Lyginant su „Honor 8“, tai yra tikrai puikus serijos tęsinys. Kalbant apie pagrindinius trūkumus, reikėtų paminėti tokius dalykus: optinio vaizdo stabilizavimo nebuvimas, vidutiniškas autonominio veikimo laikas ir kombinuotas microSD kortelių lizdas. Pagrindiniai „Huawei Honor 9“ privalumai yra: puiki surinkimo kokybė, kameros galimybės, aukštas našumo lygis.

„Puikus, puikus ir dar kartą puikus“ – tokiais žodžiais norėtųsi užbaigti „Honor 9“ apžvalgą. Gamintojui tikrai pavyko pagaminti puikiai atrodantį ir kokybišką korpusą bei pasiekti tokį našumo lygį, kad telefoną paprasčiausiai nesinorėjo paleisti iš rankų. Stilingas, su sparčiu procesoriumi ir greita sąsaja, puikiai fotografuoja ir turi sodrių spalvų perteikimu džiuginantį ekraną. Ar dar ko trūksta? Spręsti jums.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Estetika, tel.lytėjimas, blizgėjimas, švieselės aprašytos apsilaižant taukus, o kaip jie manipuliuoja šalimis, koks jdviprasmiškumas, neskaitot? Kodėl? Net L. Kasčiūnas ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių