Griežta tvarka: „Apple“ atleido inžinierių, kurio dukra nusifilmavo su „iPhone X“

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Apple“ atleido vieną iš savo inžinierių, kuris leido savo dukrai pažaisti su dar prekybos vietų nepasiekusiu telefonu „iPhone X“, jį nufilmuoti ir išplatinti vaizdo įrašą per „Youtube“, rašo „The Verge“.

Praėjusią savaitę „Apple“ inžinieriaus dukra Brooke Amelia Peterson savo vaizdo tinklaraštyje publikavo naują įrašą apie kelionę į „Apple“ miestelį, apsilankymą pas ten inžinieriumi dirbusį tėvą ir dar neišleisto „iPhone X“ pabandymą.

Netrukus po publikavimo šį vaizdo įrašą išplatino tokios naujienų svetainės, kaip „9to5Mac“, tad dėmesio jam tikrai nepritrūko.

B. A. Peterson dabar tvirtina, kad dėl šio vaizdo įrašo jos tėvas buvo atleistas. Naujame ašarų kupiname įraše ji paaiškino, kad jos tėtis nusižengė „Apple“ vidaus darbo taisyklėms leisdamas jai filmuoti dar viešai neišleistą įrenginį.

Iš pradžių „Apple“ pareikalavo, kad B. A. Peterson iš „Youtube“ pašalintų savo vaizdo įrašą, tačiau akivaizdu, kad to nepakako – turinys jau buvo nukopijuotas ir jo plitimas tapo nebevaldomu.

Pats vaizdo įrašas iš pirmo žvilgsnio galėtų pasirodyti kaip nekalta „pirmoji pažintis“ su telefonu, tačiau nufilmuotas telefonas su tik „Apple“ darbuotojams skirtais QR kodais. Be to, vaizdo įraše matoma, kad telefone yra užrašų programėlė, kurioje užfiksuoti dar neišleistų „Apple“ produktų kodiniai pavadinimai. Filmavimas „Apple“ miestelyje apskritai yra griežtai draudžiamas, tad akivaizdu, kad „iPhone X“ filmavimas įmonės patalpose yra įmonės taisyklių pažeidimas.

Tai nėra pirmas kartas, kai su darbu tenka atsisveikinti dėl panašių priežasčių. Pavyzdžiui, darbo neteko „Microsoft“ darbuotojas, kurio sūnus dar prieš „Xbox 360“ išleidimą nufotografavo šį žaidimų kompiuterį ir nuotraukas išplatino internete.

Atleistasis „Apple“ inžinierius įmonėje dirbo ketverius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tau amerikoniska /demokratija/ ar cia valstybes /paslaptis?.... idijotai ne daugiau...geras specialistas bus reikalingas visur o tie vadovai matosi patys arogantiskai buki...

Teisingai

Teisingai portretas
Viska teisingai kompanija padare

Vai vai

Vai vai portretas
Kvaila mergiotė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių