Galaxy J7 – daugiau nei įrenginys asmenukėms?

  • Teksto dydis:

Šios apžvalgos herojus – „Samsung Galaxy J7 (2016)“ išmanusis telefonas, kuris atstovauja vidutinės kainos segmentui. Gamintojas šį telefoną pozicionuoja kaip įrenginį jaunimui, kuris mėgsta visur ir visada klausytis muzikos ir dievina asmenukes. Bet ar tai viskas? Kuo dar pasižymi „Samsung Galaxy J7 (2016)“ aiškinasi Varle.lt specialistai.

Dizainas

Dizaino prasme „Samsung Galaxy J7 (2016)“ nuo savo pirmtako skiriasi minimaliai. Naujesnis dalykas –nepriklausomai nuo spalvinio varianto (modelis yra prieinamas baltos, juodos ir auksinės spalvų), ekraną juosia sidabrinis aliuminio rėmelis. Dangtelis yra plastmasinis ir nuimamas. Telefono matmenys: 151.7 x 76.0 x 7.8 mm. Įrenginys sveria 169 gr. Priekinis skydelis – stiklinis. Viršutinėje jo dalyje yra garsiakalbis, apšvietimo ir artumo jutikliai bei kamera su blykste. Apatinėje –tradicinis mechaninis „Home“ mygtukas ir šalia du jutikliniai mygtukai. Galinėje korpuso dalyje yra kamera (jos objektyvą juosia metalinis rėmelis), o simetriškai šonuose – metalinis garsiakalbio tinklelis ir blykstė. Ant apatinės kraštinės yra MicroUSB jungtis, mikrofono lizdas ir lizdas ausinių prijungimui. Garso valdymo mygtukai yra iš dešinės pusės. Iš kairės – įjungimo/išjungimo mygtukas.

Ekranas

„Super AMOLED“ ekrano buvimas čia didelis privalumas. Kodėl? Kadangi įprastai žmonės nesitiki tokios kainos įrenginyje jį pamatyti.

„Samsung Galaxy J7 (2016)“ ekraną apibūdina tokie techniniai parametrai: 5.5 colio įstrižainė, 1280х720 pikselių raiška ir 267 ppi tankis. Šiame išmaniajame gamintojas atsisakė automatinio ryškumo reguliavimo funkcijos. Tai reiškia, kad čia galite rankiniu būdu nustatyti tą ryškumo lygį, kuris jums atrodo patogus, tačiau telefone yra patogus režimas „Lauke“, kurio dėka net ir saulėtą dieną vaizdas ekrane bus ryškus ir gerai įžiūrimas. Tokį sprendimą gamintojas priėmė siekdamas prailginti baterijos veikimo laiką. Atkūriamos spalvos ekrane yra labai tikroviškos, o matymo kampai pakankamai platūs.

Būtinai atkreipkite dėmesį į tai, kad įsigydami Varle.lt „Samsung Galaxy J7 (2016)“ telefoną nemokamai gausite „Samsung“ ekrano draudimą „Galaxy Care“. Netyčia sudaužius telefono ekraną, „Samsung“ įsipareigoja savo įgaliotame techninės priežiūros centre jį pakeisti nauju.

Baterija

Išmanusis telefonas turi ličio-jonų 3300 mAh talpos bateriją. Baterija yra keičiama, todėl tai patiks daugeliui potencialių klientų. Baterijos veikimo laikas lyginant su ankstesniu „Galaxy J7“, išaugo praktiškai du kartus. Pavyzdžiui, vaizdo įrašų atkūrimo laikas siekia daugiau nei 18 valandų, o naudojantis internetu baterija veikia daugiau nei 12 valandų. Baterijos pakanka daugiau nei 24 val. pokalbių.

Vidutiniškai įprastai naudojantis išmaniuoju baterijos pakanka trims paroms. „Samsung Galaxy J7 (2016)“ turi tiek įprastą, tiek ekstremalų energijos taupymo režimus, kurie atjungdami tam tikras funkcija prailgina telefono baterijos veikimo laiką. Taigi telefono baterija demonstruoja tikrai ilgą veikimo trukmę. Pilnas baterijos įkrovimas trunka maždaug 2,5 val.

Kameros

Priekinė kamera turi blykstę. „Samsung Galaxy J7(2016)“ išmanusis pozicionuojamas kaip įrenginys asmenukėms, nors tai tikrai nėra jo stipriausioji pusė. Priekinė kamera čia yra 5 megapikselių raiškos. Asmenukės gaunamos neblogos, tačiau stipriai skiriasi nuo tų, kurias leidžia užfiksuoti „Samsung“ flagmanai, nors žymiai kokybiškesnės nei pavyksta nufotografuoti su kitų įrenginių kameromis.

Pagrindinė kamera yra 13 megapikselių raiškos. Be automatinio režimo čia taip pat yra ir „Pro“ režimas, visus nustatymus leidžiantis pasirinkti savarankiškai. Nuotraukos gaunamos labai kokybiškos, ypač turint omenyje šio telefono kainą. Nuotraukų apdorojimo algoritmas veikia puikiai, todėl įprastomis sąlygomis galima mėgautis ryškiais kadrais, kurie, lyginant su daugumos šios klasės įrenginių modeliais, yra labai patrauklūs. Filmuoti galima tik FullHD raiškoje.

Našumas

Telefonas turi aštuonių branduolių „Exynos 7870“ procesorių su taktiniu dažniu iki 1.6 GHz ir „Mali-T830“ vaizdo plokštę. RAM atminties čia rasime 2 GB. Įrenginys veikia pakankamai sklandžiai, programėlės įjungiamos greitai, jokių ryškių vėlavimų ar trukdžių telefonas nedemonstruoja. „Samsung Galaxy J7 (2016)“ nepavadinsi lėtu įrenginiu. Vidinės atminties čia yra 16 GB, iš kurių naudojimui yra prieinama 10.8 GB. Yra galimybė išplėsti atmintį microSD kortelės dėka iki 128 GB.

„Samsung Galaxy J7 (2016)“ vienas pirmųjų biudžetinių išmaniųjų, kuris veikia tos pačios operacinės sistemos pagrindu, kaip ir kompanijos flagmanai. Telefono viduje rasime „Android 6.0.1“ operacinę sistemą su „TouchWiz“ sąsaja.

Taip pat kaip flagmanuose ir kituose modeliuose, čia rasime „Smart Manager“ programą, kurios dėka galima valdyti atmintį, peržiūrėti nereikalingus failus ir pan.

„Samsung Galaxy J7 2016“ galima rekomenduoti tiems, kurie ieško vidutinės klasės įrenginio su ilgai veikiančia baterija. Išmanųjį galima pavadinti universaliu: tiek su naršymu internete, tiek su nuotraukomis, tiek su žaidimais, tiek su vaizdo įrašų ir filmukų peržiūromis čia jokių problemų. Asmenukių mėgėjai tikrai įvertins priekinės blystės buvimą ir nuotraukų kokybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių