„Ford“ dizainerė siūlo sukurti „šunų auklę“

  • Teksto dydis:

Viena iš JAV automobilių gamintojos „Ford“ dizainerių siūlo sukurti „šunų auklę“ – specialųjį robotą, kuris šeimininkui padės vežioti ir šerti šunį ir net galės surinkti šuns paliekamas krūveles. Toks robotas būtų valdomas naudojant išmanųjį telefoną.

Ši idėja nuskambėjo konkurse „Last Mile Mobility Challenge“, kurio metu „Ford“ darbuotojai bandė įsivaizduoti, kokios technologijos ateityje palengvintų žmonių gyvenimą mieste.

Be kita ko, buvo paminėta autonominio pristatymo paslauga „Autolivery“ ir elektrinė platforma „Carr-E“, robotas-skėtis „Stay Dry Drone“ ir robotas–aklųjų vedlys „Smart Guide Dog“.

Projekto „šuns auklė“ autorė Itzel Cortes (Icel Kortes) iš Meksiko norėtų dažniau pasivaikščioti su savo taksų veislės šunimi, tačiau jai trūksta laiko. „Toks robotas, kai tik reikėtų, galėtų išeiti su ja pasivaikščioti ir man būtų ramu dėl savo numylėtinės“, – sako ji. Savo augintinės įvaizdį ji panaudojo projekto piešiniuose.

Pasak I. Cortes, robotas prireikus galės atkartoti šeimininko augintiniui duodamas komandas ir bus naudingas ne tik darboholikams, bet ir, pavyzdžiui, sveikstantiesiems po kojos lūžio.

Išmaniajam telefonui skirta programėlė sistemai nurodys, kada reikia eiti pasivaikščioti, o „išmanusis“ antkaklis seks, kur juda augintinis, ir rūpinsis tuo, kad jis būtų sotus.

Robotas-skėtis galės skristi virš šeimininko ir saugoti jį nuo lietaus. O robotas–vedlys analizuos aplinką ir per ausinę komentuos padėtį regos sutrikimų turinčiam šeimininkui.

Siekdama skatinti darbuotojus vykdyti tyrimus ir kurti inovacijas, „Ford“ neseniai atidarė Kelne inovacijų centrą. 2016 metais įmonės inžinieriai ir dizaineriai pateikė iš viso daugiau kaip 8 tūkst. išradimų patentavimo paraiškų – 40 proc. daugiau negu metais anksčiau.


Šiame straipsnyje: Fordšunų auklėišradimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Matosi, kad dizainerė nemyli savo šuns, jei neranda laiko su juo pasivaikščioti. Nėra tokio svarbaus darbo, kad dėl jo reikėtų atsisakyti malonum, laisvalaikio. O jau šiam pasaulyje ir taip jau prikišta visur skaičiavimo technikos, tačiau žmogus turi skirtis nuo roboto, nes jam nereikia komandų ar beverčių programų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių