„Fidget spinner“: trumpalaikė mada ar naudingas daiktas?

  • Teksto dydis:

Nors rinkoje „Fidget spinner“ jau yra kelis metus, tik šių metų pavasarį jis tapo tikra mada visame pasaulyje. Lietuva taip pat jau yra sąraše šalių, kuriose šis suktukas tampa tikru hitu. Kas tai per daiktas?

Dėl „Fidget Spinner“ pavadinto suktuko jau tam tikra prasme pamišo JAV moksleiviai, studentai, žiniasklaidos atstovai ir net kai kurios Holivudo žvaigždės. Kur slypi „Fidget spinner“ daikto fenomenas?

Varle.lt specialistų teigimu, šio daikto populiarumas Lietuvoje pasklido žaibiškai. Tiesa, Lietuvoje ši mada atėjo kiek pavėluotai, tačiau akivaizdu tai, kad žmonės apie šį daiktą žino ir noriai perka. Beje, ne tik vaikai ir paaugliai, bet ir jų tėvai. Praėjusį savaitgalį Varle.lt pavyko parduoti beveik 300 „Fidget spinner“ žaislų.

„Fidget spinner“ – kas tai?

„Fidget Spinner“ – tai paprastos konstrukcijos sukamasis žaislas, kuri, jos kūrėjų manymu, padeda įveikti stresą. Naudojimasis šiuo suktuku turi padėti susikaupti. Tai viena priežasčių, kodėl daiktas žaibiškai populiarėja mokyklose.

Mokslininkų nuomonės „Fidget spinner“ kovos su stresu funkcionalumo atžvilgiu yra skirtingos. Vieni tvirtina, kad tai idealus daiktas vaikams ir suaugusiems, turintiems problemų susikaupiant ar net efektyvi pagalba kovoje su aktyvumo ir dėmesio sutrikimu. Tiesa, ne visi yra vieningos nuomonės. Dalis mokslininkų mano, jog nėra jokių tokio „gydomojo“ „Fidget spinner“ suktukų poveikio įrodymų, o visi pasakojimai tėra reklamos triukai.

Varle.lt specialistų manymu, panašu, kad tikroji tiesa yra kažkur per vidurį.

Kaip veikia?

„Fidget spinner“ konstrukcija yra labai paprasta. Žaislo „šerdis“ – guoliai, kurie lemia, kad išjudintas žaislas ilgai sukasi aplink savo ašį. „Fidget Spinner“ suktukai gali būti pagaminti iš plastiko (pigiausios versijos), medienos arba metalo. Rinkoje yra labai įvairių spalvinių variantų. Bendrai „Fidget spinner“ suktukų dydis būna ne didesnis nei 6,5-9 cm.

Kaip naudotis?

Ką galima darytis su „Fidget Spinner“ suktuku? Iš tikrųjų galimybių visas vandenynas. „Youtube“ tinkle galima rasti daugybę filmukų su įvairiais triukais.

Kodėl populiarus?

Kur slypi „Fidget spinner“ suktukų fenomenas? Varle.lt specialistų teigimu, vienareikšmiškai atsakyti į šį klausimą gana sudėtinga, tačiau suktukų populiarumą neabejotinai lemia nedidelė kaina, maži matmenys, universalumas, žaisle užkoduotas varžybų elementas (pastebėta, kad vaikams patinka varžytis, kieno suktukas ilgiau suksis) ir žinoma, mados reikalas.


Šiame straipsnyje: Fidget Spinnersuktukasvarle.lt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyd.

Gyd. portretas
Durnų galvų susukimui.Tai biznis iš nieko.Nesąmžnė kažkokia,jis neturi jokio gydymo ypatumų ,neveikia raminančiai arba kaip kitaip.Nėra jokio gydymo poveikio ,netikėkite tuo.Tiesiog pasipinigavimas ,sukūrus niekam vertą žaislą,kurio žaidžia vaikai ir suaugę.

Spineris

Spineris portretas
Pasirodo patentas užregistruotas jau 1997 metais :O http://skaitalas.lt/fidget-spinner-kas-tas-pasauli-uzkariaves-zaislas-2246

fidget spinner nuo 3 euru

fidget spinner nuo 3 euru portretas
siunciame pastu, per omniva, post24.lt turime virs 50 skirtingu, esame facebooke :) 8 677 27240
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių