„Facebook“ dėl duomenų saugumo užblokavo per 400 programėlių

„Facebook“ darbuotojai nuo šių metų kovo po skandalo, susijusio su bendrove „Cambridge Anlytica“, nutraukė daugiau kaip 400 programėlių darbą socialiniame tinkle, nerimaudami dėl vartotojų asmeninių duomenų saugumo. Tai teigiama trečiadienį paskelbtame „Facebook“ pareiškime.

„Nuo savo tyrimo pradžios išsamiai išnagrinėjome tūkstančius programėlių. Ir atsisakėme daugiau nei 400 iš jų, nerimaudami dėl to, kaip galėjo būti panaudoti duomenys, kuriuos žmonės teikė programėlėms. Dabar atliekame daug išsamesnį tyrimą“, – pažymi „Facebook“.

Šių metų kovą „Facebook“ atsidūrė skandalo centre po „The New York Times“ publikacijos apie socialinio tinklo duomenų perdavimą bendrovei „Cambridge Analytica“. Įvairiais vertinimais, tyrimų bendrovė GSR („Global Science Research“, pasamdyta įmonės „Cambridge Analytica“ socialinio tinklo vartotojų duomenims rinkti) galėjo gauti neteisėtą prieigą prie beveik 87 mln. socialinio tinklo vartotojų asmeninių duomenų. Socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjui bei generaliniam direktoriui Markui Zuckerbergui teko liudyti prieš JAV Kongresą. Verslininkas patikino įstatymų leidėjus, kad nuo šiol „Facebook“ rūpestingiau elgsis su asmeniniais vartotojų duomenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių