„EPSON“ spausdintuvas: įsigyti ir verta, ir apsimoka

  • Teksto dydis:

Manote, kad jums visiškai nereikalingas spausdintuvas? Artimiau susipažinę su „Epson L386“ spausdintuvu galite tokią nuomonę kardinaliai pakeisti.

Kad daugiafunkcinis įrenginys gali būti įdomus, savo apžvalgoje įrodyti bandys Varle.lt specialistai. „Epson“ gamintojo modelis „L386“ yra spausdintuvas, kuris privers pamiršti apie rašalo kasetes. „Epson L386“ pasižymi nuolatinio rašalo tiekimo sistema „Ink Tank System“. Tai reiškia, kad sunaudosite tiek rašalo, kiek įpilsite į spausdintuvą, nei daugiau, nei mažiau.

Dar visai neseniai spausdintuvo įsigijimas buvo susijęs su išlaidų kasetėmis įvertinimu. Neretai taip pat paaiškėdavo, kad tos rašalo kasetės, kurios buvo komplektacijoje su spausdintuvu, būdavo žymiai talpesnės ir todėl tarnavo ilgiau nei tos, kurios buvo įsigijamos vėliau.

„Epson L386“ dėka galima atsisveikinti su keičiamomis rašalo kasetėmis ir pasisveikinti su nuolatinio rašalo tiekimo sistema. Kai rašalas pasibaigs, reikia jo tiesiog įpilti į atitinkamą talpyklą. Varle.lt spausdintuvų specialistų teigimu, toks sprendimas naudojimosi prasme yra tikrai patogesnis.

Į komplektaciją gamintojas prideda vieną standartinį rašalų rinkinį ir du papildomus juodo rašalo buteliukus. Šio rinkinio pilno rašalo rezervuaro pakanka iki 13 tūkst. juodai baltų ir 6 tūkst. 500 spalvotų puslapių atspausdinimui. Įsigijant atskirai rašalą, už jį reikės susimokėti po 8 eurus. Tiek pat kainuoja juodos, melsvos ir rausvos spalvos rašalas. Rašalo pakanka 7 tūkst. 500 puslapiams atspausdinti. Taigi vieno puslapio atspausdinimo kaina siekia 0,0011 euro. Lyginant su standartinių lazerinių spausdintuvų išeigos rezultatais, „Epson L386“ išeiga yra net iki 5 kartų didesnė. Taigi, reikia pripažinti, jog „Epson L386“ yra nepaprastai ekonomiškas spausdintuvas.

„Epson L386“ – tai daugiafunkcinis įrenginys, skirtas naudojimui namie. Nepaisant to, kad gamintojas šį spausdintuvą pozicionuoja kaip įrenginį, skirtą naudojimui namie, nėra jokių kliūčių tam, kad jis taptų taip pat svarbiu nedidelio biuro, kur spausdinama nemažai dokumentų, elementu. Šiame įrenginyje dera spausdintuvo, skaitytuvo ir kopijavimo aparato funkcijos. Reikėtų pažymėti tai, kad „Epson L368“ spausdintuvą galima prijungti prie vietinio tinklo, todėl spausdinti galima iš visų prie to tinklo prijungtų įrenginių: kompiuterių, išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių. Norint sukonfigūruoti spausdintuvą darbui vietiniame tinkle, reikalingas arba maršrutizatorius su WPS protokolu arba laidas prijungtas prie kompiuterio.

„Epson L386“ spausdinimo kokybė

Spausdinimo metu įrenginys veikia tyliai ir negeneruoja jokio nemalonaus ausiai triukšmo. Juodai baltas spausdinimas trunka maždaug 2 – 3 sekundes. Su spalvotu spausdinimu yra kiek ilgiau. O kaip atrodo spaudinių kokybė? Tiek juodai balto, tiek spalvoto spausdinimo kokybė tikrai stebina gerąja prasme.

Gerais rezultatais gali pasigirti ir skaitytuvas, kuris be jokių klaidų pagauna visas detales. Šio spausdintuvo skaitytuvą verta pagirti už protingą greitį. Esant net dideliems kokybės nustatymams, dokumentų nuskaitymo procesas netrunka ilgai. Panašiai yra ir su kopijavimu, kuris čia tikrai aukšto lygio.

Aukštą kokybę užtikrina išskirtinė „Epson“ kompanijos technologija „Micro Piezo“. Technologija paremta tuo, kad rašalas purškiamas iš pjezoelekrinės galvutės užtikrina labai tikslų spausdinimą.

Absoliučiu šio spausdintuvo hitu galima pavadinti 10x15 cm formato nuotraukų spausdinimo režimą. Komplektacijoje su „Espon L386“ yra „Glossy Photo Paper“ popierius, skirtas specialiai aukštos kokybės nuotraukų spausdinimui. Tereikia pakeisti spausdinimo nustatymus (formatą ir popierių) ir galima mėgautis įspūdingai atrodančių nuotraukų spausdinimu. Nuotraukas „Epson L386“ spausdina ilgiau, šiam procesui spausdintuvui prireikia apie 1,5 min., tačiau gauti rezultatai tikrai verti to laukimo.

Įdomi skaitmeninė programėlė

Mobilios „Epson iPrint“ programėlės dėka galima labai paprastai persiųsti dokumentus bei nuotraukas į spausdintuvą. Papildomai, ši programėlė leidžia valdyti spausdintuvo funkcijas: atlikti nuskaitymą, patikrinti rašalo kiekį ITS sistemoje ir t.t.

„Epson“ garbingai atstovauja daugiafunkcinių įrenginių poziciją rinkoje. ITS sistemos užtikrinamas patogumas, labai mažos eksploatavimo sąnaudos ir nuostabi kokybė yra didžiausi „Epson L386“ spausdintuvo privalumai. Pridėkime prie šio sąrašo dar labai patogią programėlę ir turime tikrai puikų daugiafunkcinį įrenginį, idealiai tinkantį naudojimui ne tik namie, bet ir nedideliame biure.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių