Ekspertai atsako: ar duomenys „debesyje“ saugūs?

  • Teksto dydis:

Kai duomenys laikomi kompiuterio kietajame diske, dalis žmonių yra linkę jaustis saugiau. Dažniausiai todėl, kad jų sisteminis blokas ar bet kokia kita duomenų saugojimo talpykla (išorinis kietasis diskas, kompaktiniai diskai, USB laikmenos) turi fizinę išraišką. Tačiau kartais perdėtai nepatikliai žiūrima į tų pačių duomenų saugumą „debesyje“: neva jie lengviau pažeidžiami, pasiekiami iš išorės ir prarandami. Toks nerimas yra suprantamas, nes daugelis įmonių turi daugybę svarbių dokumentų, jautrių vidaus dokumentų, kurių negali sau leisti prarasti. Bet tiesa yra ta, kad „debesyje“ mūsų duomenys daugeliu atveju yra netgi saugesni! Tai patvirtina ir „Blue Bridge“ infrastruktūros valdymo sprendimų skyriaus vadovo Povilo Kaminsko atsakymas:

„Tai, kad „debesyje“ duomenys – nesaugūs ir gali lengvai būti pažeisti iš išorės yra vienas populiariausių mitų. Šiam mitui paneigti visos „debesies“ paslaugas teikiančios kompanijos pasaulyje – o tarp jų ir rinkos gigantas „Microsoft“ – daro viską, kad vartotojų duomenys „debesyje“ būtų pasiekiami tik pačių vartotojų ir niekieno kito. Todėl „debesų“ saugumas yra išdirbta bei kasmet vis labiau išdirbama sritis: „debesims“ nuolat kuriami bei pritaikomi apsaugos būdai, kurie būna adaptyvesni ir nuo galimų pažeidimų duomenis apsaugo geriau nei fizinės talpyklos.

Puikiu įrodymu, kad „debesyje“ saugu, gali būti JAV sveikatos institucijų pasitikėjimas „debesiu“: žinia, kad medicininiai duomenys, kuriuose laikoma įvairi informacija apie pacientus (pradedant jiems priskiriamais vaistais ir baigiant jų būkle), yra itin jautri, todėl tokių institucijų atėjimas į „debesis“ ne tik įpareigoja „debesų“ paslaugų teikėjus, bet ir pasako nemažai apie tai, kokie jie patikimi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sakau:

sakau: portretas
saugių duomenų nebūna
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių