Egzaminų maratonas artėja: kaip atsipalaiduoti?

  • Teksto dydis:

Jau nuo pavasario vidurio tiek abiturientai, tiek ir studijuojantys pradeda jausti vidinį nerimą ar net stresą dėl artėjančių egzaminų maratono. Per didelė įtampa ne tik apsunkina ruošimosi atsiskaitymams procesą, bet ir kenkia sveikatai. Kaip uoliai mokantis to išvengti ir atrasti bent keletą minučių apie nieką negalvojant? 

Atsipalaidavimo seansui galima pasitelkti telefone esančias išmanias programėles. Kokias?

Pozityvui su muzika – „Spotify“

Kas geriau padės įveikti stresą, jei ne muzika? Kai kurie mokslininkai teigia, kad būtent klasikinė muzika pasižymi specifiniais dažniais, kurie suefektyvina smegenų darbą, o tai yra ypač naudinga net ir mokantis – šis reiškinys dar kitaip vadinamas „Mocarto efektu“. Žinoma, klasikinė muzika patinka ne visiems, o atsipalaiduoti kiekvienas gali klausantis skirtingų jos stilių. Labiausiai šiam reikalui tiks programėlė „Spotify”, kurioje galima rasti viską, ko tik muzikos mylėtojas geidžia.

Fizinei veiklai – „Samsung S-Health“

Tyrimai jau seniai įrodė, kad fizinis aktyvumas yra itin naudingas ne tik mūsų fizinei savijautai, bet ir psichikai. Pasirodo, sportuojant mes sumažiname ne tik nerimo ir streso lygį, bet ir tampame kur kas labiau pozityvesni, geriau nusiteikę. Taip yra todėl, kad užsiimdami fizine veikla mes sužadiname endorfinų – laimės hormonų gamybą. Taigi, jeigu neturite laiko ar pinigų vaikščioti į sporto klubą, Jums labiausiai tiks programėlė „Samsung S-Health“. Ji yra tarsi virtualus treneris, kuris geba motyvuoti, padeda sekti jūsų pažangą, stebėti organizmo būklę bei pateikia patarimų mitybos klausimais.

Laiko planavimui – „Time Tune – Optimize Your Time“

Ruošimasis artėjantiems egzaminams pareikalauja daug laiko ir jėgų, tad tokiu laikotarpiu nenuostabu, jei pamiršite susitikimą su draugais, treniruotę ar vizitą pas gydytoją. Kad taip nenutiktų ir visos užduotys būtų atliktos laiku, savo išmaniajame būtina turėti laiko planavimo programėlę. Vienas iš geriausių pasirinkimų – „Time Tune – Optimize Your Time“ aplikacija. Jos pagalba galėsite lengvai planuoti savo darbus, gauti priminimus, analizuoti ir tobulinti savo laiko paskirstymą įvairioms užduotims ir daryti daugybę kitų dalykų, kurie leis produktyviai išnaudoti kiekvieną minutę ir, galbūt, sutaupyti laiko laisvalaikiui.

Atsipalaidavimui – „Infinity Loop“

Kartais reikia sustoti bent minutėlei ir užsiimti ta veikla, kuri ramina ir teikia džiaugsmo. Tai gali būti dailė, šokiai ar gera knyga su arbatos puodeliu rankoje. Tuo tarpu išmaniajame telefone tokiam tikslui tiks specialūs žaidimai, kurie be papildomos apkrovos skatina smegenų veiklą, gerina atmintį ir padeda susikaupti. Žaidimas „Infinity Loop“ pamiršti stresą padės vos per kelias minutes, nes čia jums nereikės su kažkuo varžytis norint pasiekti kiek įmanoma geresnį rezultatą, paskubomis pereiti į vis aukštesnį lygį ar įveikti priešininką. Žaidimas yra panašus į virtualią dėlionę be pabaigos, padedančią atsipalaiduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių