„Drive Awake" užsimojo padėti vairuotojams neužmigti prie vairo

  • Teksto dydis:

Prancūzijos kompanija „Fondation Vinci Autoroutes” sukūrė priedėlį „užmiegantiems“ vairuotojams.

Priedėlį, pavadintą „Drive Awake“, kurio dėka vairuotojai turės galimybę pasitikrinti savo reakcijos greitį ir išsiaiškinti, ar jų sveikatos būklė leidžia sėsti prie vairo, galima įdiegti iPhone.

„Drive Awake” sukūrė Strasbūro universiteto neurologų komanda. Vairuotojui pateikiamas elementarus testas ir apskaičiuojamas jo reakcijos laikas į vieną ar kitą vaizdą, praneša „20minutes“.

Remiantis Prancūzijos asociacijos ASFA duomenimis, nuovargis ir mieguistumas prie vairo yra viena iš pagrindinių avarijų priežasčių šalies keliuose. Kas ketvirta avarija nutinka dėl šios priežasties. Vairuotojo nuovargis ir mieguistumas lenkia tokius veiksnius kaip greičio viršijimas ar alkoholio bei narkotikų vartojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paklauskit furistų apie tai

Paklauskit furistų apie tai portretas
kad DFDS kelte vairuotojams nėra vietos kur permiegoti:kajutės užimtos, bare ant krėslo-neleidžiama, autokabinoje-draudžiama...Paklausus ,,tai kur dėtis?", pasakoma kad ne jų reikalas...Kad vietų kelte nėra, sužinoma tik įvažiavus į keltą.Ir dar-darbuotojai liaukitės tašėmis temti maistą į namus o keleivius maitinti mėšlu.Apgailėtina, kad Lietuvos verslo rykliai verkia kad nėra vairuotojų, o patys esamus darbuotojus laiko blogiau kaip šunis.Babajai jums tikrai tokiomis sąlygomis nedirbs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių