Dirbtinio intelekto startuoliams – galimybė laimėti milijoninį finansavimą

  • Teksto dydis:

Technologijų bendrovė „Microsoft“ kartu su rizikos kapitalo bendrovėmis „Madrona Venture Group“, „Notion Capital“ ir „Vertex Ventures Israel“ skelbia pasaulinį „Innovate.AI“ konkursą, kurio tikslas – atskleisti perspektyvius startuolius, prisidedančius prie dirbtinio intelekto ateities.

Lietuvos ir kiti pasaulio startuoliai pretenduoja į 3 mln. eurų investicijas ir „Microsoft Azure“ resursus, kurių vertė siekia 1,7 mln. eurų.  

Jau nuo šiandienos startuoliai, plėtojantys dirbtinio intelekto ar mašininio mokymosi programas, paslaugas ar platformas, yra kviečiami užsiregistruoti ir konkuruoti dėl vieno iš keturių prizų. 850 tūkst. eurų investicijų ir 424 tūkst. eurų vertės debesų kompiuterijos „Azure“ resursų bus skirta kiekvienai geriausiai komandai iš trijų regionų – Šiaurės Amerikos, Europos ir Izraelio. Ketvirtą prizą (424 tūkst. eurų investiciją ir 424 tūkst. eurų vertės „Azure“ resursų) laimės startuolis, kuris geriausiai panaudos dirbtinio intelekto technologiją socialinei gerovei. 

Vienas iš pagrindinių „Microsoft“ principų yra dirbtinio intelekto technologiją padaryti prieinamą ir naudingą visiems žmonėms – ar tai būtų efektyvumo, saugumo didinimas ar kova su socialiniais iššūkiais. Bendradarbiavimas su tokių pat tikslų siekiančiomis bendrovėmis turėtų pagreitinti dirbtinio intelekto augimą, paskatinti ateities pažangių programų kūrimą ir tobulinimą.

Paraiškas dalyviai gali pildyti nuo 2017 m. spalio 10 d. iki gruodžio 31 d. trijuose regionuose – Europoje (ES), Izraelyje ir Šiaurės Amerikoje (Kanada, Meksika, JAV). Konkurse startuoliai gali dalyvauti, jei paraiškos pildymo dieną yra gavę ne daugiau nei 3,39 mln. eurų investicijų ar paskolų. Taip pat dalyviai privalo pristatyti produktą, paslaugą ar platformą, kuri veiktų naudodama dirbtinį intelektą ar mašininį mokymąsi.

Iki 10 finalininkų iš kiekvieno regiono turės galimybę gyvai pristatyti savo idėją ir laimėti pagrindinį prizą – 850 tūkst. eurų investicijų ir 424 tūkst. eurų vertės debesų kompiuterijos „Azure“ resursų. Renginio metu dalyviai taip pat turės galimybę pabendrauti su verslo angelais potencialiai ateities investicijai pritraukti. Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių