Didžiosios šventės – su išmaniaisiais telefonais rankose

  • Teksto dydis:

Per Velykas sveikiname vieni kitus SMS žinutėmis, per Jonines daug naršome internete, o Mindaugo karūnavimo dieną skambiname artimiesiems iš pajūrio.

Per didžiąsias šių metų pavasario šventes augo mobiliojo ryšio paslaugų vartojimas Aukštaitijos kurortiniuose miestuose, o vasarą lyderio pozicijų neužleidžia pajūris, atskleidžia telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ duomenys.

Akivaizdu, jog didžiuosiuose miestuose žmonės švęsti nepasilieka – čia mobiliojo ryšio paslaugų vartojimas, palyginti su įprastais metų savaitgaliais, sumažėja net iki penktadalio, tuo tarpu kurortiniai Lietuvos miestai – Neringa, Molėtai, Druskininkai, Ignalina ir kiti – sulaukia net iki trečdalio daugiau vartotojų. Beje, per Velykas vartotojų labiausiai padaugėja Molėtuose (35 proc.) ir Ignalinoje (21 proc.), o vasaros švenčių sostinių titulą dalijasi Palanga ir Neringa – čia vartotojų skaičius per Jonines išauga atitinkamai 55 ir 74 proc., per Mindaugo karūnavimo dieną – 59 ir 56 proc.

„Lietuviškos šventės tampa vis išmanesnės ir vis labiau persikelia į socialinius tinklus, o pačia išmaniausia švente galime pavadinti Jonines - per jas kurortiniuose miestuose interneto naršymas išauga iki 60 proc., - sakė bendrovės viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas. – Kadangi vis daugiau mūsų klientų nori naudotis internetu ilsėdamiesi ir pramogaudami pajūryje, šiemet 3G ryšio aprėptį šiame krašte jau padidinome tris kartus ir planuojame toliau investuoti į ryšio kokybės gerinimą“.

Ryšio tiekėjas prognozuoja, kad Žolinę nemažai lietuvių taip pat praleis su išmaniaisiais telefonais rankose, tačiau didžiausio duomenų perdavimo augimo tikimasi Karklėje, kur ateinantį savaitgalį vyks „Karklė 2013 Live Music Beach“ festivalis, sulaukiantis per 10 tūkstančių dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių