Didysis sprogimas – per 5 minutes

  • Teksto dydis:

Astrofizikai skiria visą gyvenimą bandydami išsiaiškinti, iš ko ir kaip susiformavo Visata, kurioje dabar esame. Nors tikslus atsakymas dar nėra žinomas, šiuo metu labiausiai tikėtina laikoma Didžiojo sprogimo teorija, skelbia 15min.lt.

„Minute Physics“ pastebi, kad Didysis sprogimas nėra visai tikslus pavadinimas ir siūlo Visatos pradžią įsivaizduoti kaip visuotinį plėtimąsi. Mat jei mūsų matoma Visata kažkada ir buvo susitraukusi ypatingai mažame plote, tai dar nereiškia, kad tas plotas buvo vieno atomo dydžio. Tai taip pat nereiškia, kad tame plote buvo absoliučiai visa Visata.

Visatos pradžios teorija aiškinama pasitelkiant begalybės dėsnius. Šiuo metu manoma, kad mūsų Visata yra bent 20 kartų didesnė, nei astronomai gali užfiksuoti galingiausiais įrenginiais. Tačiau tai – tik apatinė riba: gali būti, kad Visata yra beribė. Tokiu atveju, kad ir kiek mažintum mastelį, vis tiek turėsi begalybę ploto. Analogiškai, Visatai nereikia plėstis į kažkur – ji gali plėstis begalinėje erdvėje. Panašiai, tik kiek sudėtingiau, situaciją būtų galima paaiškinti ir darant prielaidą, kad Visata turi ribas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių