Dėl nesėkmingo raketos paleidimo rusai žada ieškoti kaltų

  • Teksto dydis:

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas nurodė išanalizuoti šalies kosmoso agentūros „Roskosmos“ ataskaitą dėl raketos nešėjos „Sojuz“ avarijos po jos starto iš naujojo Rytų kosmodromo Tolimuosiuose Rytuose ir nubausti dėl šios nesėkmės kaltus asmenis.

„Reikia padaryti visas būtinas išvadas pagal šios komisijos, kuri dabar įsteigta, darbo rezultatus“, – pirmadienį per pasitarimą su vicepremjerais sakė D. Medvedevas.

Premjeras sakė jau gavęs gavo atitinkamą „Roskosmos“ vadovo ir kitų asmenų ataskaitą.

Premjeras sakė, kad raketos nešėjos avarija liūdina, ir pabrėžė, kad jokios draudimo išmokos nepadengs su avarija susijusių nuostolių.

„Jokios draudimo išmokos nepadengia tų nuostolių, kuriuos šiuo atveju patyrėme“, – sakė jis.

Vyriausybės vadovas paaiškino, kad šiuo atveju „esmė net ne finansai, tai paprasčiausiai reputacijos problemos kosmoso pramonei“.

Premjeras kalbėjo apie būtinybę „pateikti pasiūlymus, kaip situaciją ištaisyti, ir, žinoma, kas už tai atsakys“.

D. Medvedevas pavedė už kosmoso sektorių atsakingą vicepremjerui Dmitrijui Rogozinui užsiimti šiuo klausimu ir išreiškė viltį, kad jis supranta „visą šios istorijos rimtumą“.

„Roskosmos“ praeitą antradienį pranešė, kad jos paleistos raketos viršutinė pakopa, turėjusi iškelti meteorologijos palydovą ir keletą kitų aparatų, nepasiekė numatytos orbitos ir veikiausiai nukrito į Atlanto vandenyną.


Šiame straipsnyje: RoskosmosSojuzraketaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

KALTI NEDORI VAKARAI

KALTI NEDORI VAKARAI portretas
Kad špygos kišenėje nelaikė. O juk viskas ten išvogta ir į Vakarų bankus pervesta jachtoms, viloms tuose negeruose Vakaruose etc pirkti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių