„Canon“ pristato platformą „Irista“ – vietą visoms nuotraukoms

  • Teksto dydis:

„Canon“ pristatė „Irista“ – debesijos principu veikiančią pažangią nuotraukų tvarkymo platformą, kurioje naudotojai gali peržiūrėti ir tvarkyti savo nuotraukų galerijas.

„Canon“ pristatė „Irista“ – debesijos principu veikiančią pažangią nuotraukų tvarkymo platformą, kurioje naudotojai gali peržiūrėti ir tvarkyti savo nuotraukų galerijas.

„Irista“ paskirtis – padėti visas nuotraukų galerijas surinkti į vieną centrinę vietą. Platforma, anksčiau žinoma beta versijos pavadinimu „Project1709“, teikia galimybę lengvai surasti bet kurią nuotrauką, kad ir kokiu įrenginiu tai būtų buvę fotografuota – fotoaparatu ar išmaniuoju telefonu.

Platforma „Irista“ buvo kuriama atsižvelgiant į keturis pagrindinius vartotojų poreikius. Atsižvelgiama į paprastumą naudoti – surasti bet kurią kolekcijos nuotrauką galima sparčiai ir paprastai. Ryšio galimybės taip pat plačios, galima dalintis nuotraukomis socialiniuose tinkluose ir stebėti jas mėgstančių žmonių skaičių bei komentarus. Platformos kūrėjus įkvėpė noras surinkti informaciją į vieną vietą, kurioje žmonės gali pakalbėti apie nuotraukas, tobulinti fotografavimo įgūdžius ir pasirūpinti, kad nuotraukos nebūtų pamirštos.

Sukurtos platformos valdymas nesudėtingas – visos nuotraukos saugiai laikomos vienoje vietoje, todėl jas galima peržiūrėti bet kada ir bet kur.

Paslauga pritaikyta daugelio tipų failams, nėra jokių failų dydžio apribojimų, o naujos nuotraukos į kolekciją įkeliamos automatiškai. Vartotojo sąsają papildo veiksminga paieškos rodyklė, leidžianti naudotojams ieškoti nuotraukų pagal įvairiausius kriterijus. Neperkrautoje vartotojo sąsajoje yra laiko juosta ir žymėmis (angl. tag) pagrįstos filtravimo parinktys, kuriose galima rasti nuotraukas pagal datas, vietovę, naudotojo nustatytas gaires, objektyvo tipą ir daugelį kitų kriterijų. Platforma susieta su „Facebook“ir „Flickr“ socialiniais tinklais. Tai leidžia naudotojams tiesiogiai iš „irista“ sąsajos skelbti nuotraukas abiejose platformose ir skaityti susidomėjusiųjų komentarus.

„Žmonės fotografuoja naudodami įvairesnius įrenginius nei anksčiau, tačiau gali būti sudėtinga gėrėtis nuotraukomis, kai jos laikomos skirtingose vietose. Platformą „irista“ kūrėme siekdami išspręsti šią problemą. Kol kas tokios rūšies paslauga yra vienintelė ir sukurta atsižvelgiant į vartotojų atsiliepimus, gautus projekto beta fazėje. Platformą ilgainiui papildysime vis naujomis funkcijomis“, – sakė „Canon Europe“ grupės „Consumer Imaging“ vadovas Alessandro Stanzani.

„Irista“ gali naudotis visi. Siūlomos kelių pakopų laikmenos dydžio parinktys, atitiksiančios įvairius poreikius. Pradinėje pakopoje nemokamai galima naudotis 10 GB dydžio laikmena debesijos serveryje. Tokia talpa pritaikyta fotografuojantiems kartkartėmis ar vartotojams, kuriems fotografija yra hobis. Čia jie turės prieigą prie visų platformos „irista“ funkcijų. Tai puiki vieta tvarkyti nuotraukų kolekcijas arba dirbti su specialiais foto-projektais. Pažengę entuziastai arba profesionalūs fotografai, kuriems reikia didesnės talpos, galės rinktis kitus laikmenų variantus – 50 ir 100 GB talpą už mėnesinį ar metinį mokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių