Ar išties išmanusis telefonas „Xiaomi Redmi 5 Plus“ toks puikus?

  • Teksto dydis:

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, be puikaus kainos ir kokybės santykio, kuriuo garsėja „Redmi“ serijos išmanieji, „Xiaomi Redmi 5 Plus“ gali pasigirti stilingu dizainu ir madingu plačiaformačiu ekranu.

Jau tikriausiai pastebėjote, kad praėjusiais metais mobiliųjų įrenginių dizaine įvyko tikra revoliucija. Tradicinį ekranų formatą pakeitė 18:9 formatas su siaurais rėmeliais ir įspūdingais ekrano kampų užapvalinimais.

Praktiškai visi stambūs ir smulkūs telefonų gamintojai jau pristatė savo išmaniuosius, sukurtus pagal šiuos naujus dizaino standartus. Ne išimtis ir „Xiaomi“. „Redmi 5“ ir „Redmi 5 Plus“ pasirodė kiek vėliau nei konkurentų berėmiai įrenginiai, tačiau tas vėlavimas jiems išėjo tik į naudą. Modeliai gavosi tokie sėkmingi, kad praktiškai iškart tapo vienais populiariausių išmaniųjų savo kainos segmente.

Šioje apžvalgoje Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistai išnagrinėjo „Redmi 5 Plus“ charakteristikas ir savybes bei atsako į paprastą klausimą: šis telefonas iš tikrųjų toks puikus ar tai tiesiog kažkokia „Xiaomi“ prekės ženklo magija?

Komplektacija ir dizainas

Telefonas parduodamas standartinėje „Xiaomi Redmi“ serijos raudonoje pakuotėje. Pakuotė labai paprasta, bet atrodo ryškiai ir stilingai. „Redmi 5 Plus“ komplektaciją apima išmanusis telefonas, įkroviklis, laidas ir silikoninis apsauginis dėklas. Už pastarąjį gamintojui galima atskirai padėkoti, nes papildoma apsauga nuo įbrėžimų visada praverčia ir dar niekam nepakenkė.

Galinis korpuso dangtelis yra pagamintas iš metalo lyginio, išskyrus višuje ir apačioje esančius plastiknius įdėklus. Valdymo elementų išdėstymas čia tradicinis: ant dešinės pusės kraštinės rasime įjungimo mygtuką ir garso reguliavimą, iš kairės pusės – dviejų SIM kortelių lizdą, kur vietoj antros SIM kortelės galima įdėti atminties kortelę. Ant apatinės kraštinės yra išdėstyta jungtis, skirta microUSB laido prijungimui, o iš kairės ir dešinės pusės nuo jos – mikrofono ir išorinio garsiakalbio angos.

Viena ryškiausių „Xiaomi Redmi 5 Plus“ telefono dizaino dalių yra jo ekranas. Jam būdinga 5,99 col. įstrižainė, 2160 x1080 pikselių raiška ir 18:9 kraštinių santykis. Nors ekranas užima didžiąją priekinio skydelio dalį (ekrano ir telefono korpuso santykis siekia apie 77.4 proc.), jo negalima pavadinti berėmiu, nes rėmeliai čia tikrai yra. Šonuose jie yra maždaug 3 mm storio, o viršuje ir apačioje siekia daugiau nei 1 cm. Tačiau tai visai nesugadina įrenginio dizaino ir paverčia naudojimąsi įrenginiu kur kas patogesnį.

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, jeigu vertintume „Redmi 5 Plus“ dizainą penkiabale sistema, telefonas be abejonės, gautų 5 su pliusu. Naujas plačiaformatis dizainas atrodo šviežiai ir patraukliai, surinkimo kokybei priekaištų taip pat nėra.

Ekranas ir garsas

Nors „Redmi 5 Plus“ pozicionuojamas kaip biudžetinės klasės išmanusis telefonas, vos pažvelgus į ekraną dėl to gali kilti abejonių. Ryškus ir kokybiškas 2160x1080 px raiškos ekranas puikiai atrodytų ir kur kas daugiau kainuojančiuose modeliuose. Didelė šio telefono ekrano įstrižainė niekaip nepaveikė naudojimosi patogumo. Dėl pailgos formos telefonas puikiai guli rankoje. Ekranas labai tiksliai atvaizduoja visą spalvų gamą, vaizdas atrodo sodrus ir kontrastingas. Ekrano ryškumą galima keisti, tačiau būnant saulėje jo maksimalių reikšmių pasirodė per mažai patogiam naudojimuisi. Naktinio naudojimosi telefonu mėgėjai gali būti visiškai ramūs dėl savo akių. Čia yra specialus skaitymo režimas.

Kalbant apie garsą, reikėtų paminėti tai, kad „Redmi 5 Plus“ yra vienas iš nedaugelio išmaniųjų telefonų, kuriuos galima nebarti dėl garso. Taip, yra šiokių tokių priekaištų išorinio garsiakalbio kokybei, aišku ir audiofilai pastebės kokius nors netobulus žemųjų tonų gylius, tačiau kaip savo kainos atstovas šis įrenginys skamba tikrai neblogai.

Našumas

Galima drąsiai teigti, kad šio telefono naudotojai neturės jokių problemų su našumu. „Qualcomm Snapdragon 625“ procesorius lengvai susitvarko su tokiais uždaviniais kaip naršymas internete, filmų žiūrėjimas, naudojimasis socialiniais tinklais ir kt. Iš tikro sunku įsivaizduoti situaciją, kurioje šis telefonas galėtų pastrigti. 3GB operatyviosios RAM atminties tikrai pakanka sklandžiam sistemos veikimui. 

Integruota „Adreno 506“ vaizdo plokštė leidžia pakankamai maloniai sužaisti ne tik paprastus žaidimus, kaip kokie galvosūkiai, bet ir pavyzdžiui, visų mėgstamus „tankus“.

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ veikia naujos „MIUI 9“ sąsajos versijos ir „Android 7.1.2“ operacinės sistemos pagrindu. Galima pastebėti, kad ši „MIUI“ versija tapo dar gražesnė ir patogesnė. Sąsaja veikia sparčiai ir sklandžiai, programėlės nestriginėja.

Baterija

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi 4000 mAh talpos bateriją. Baterijų testuose telefonas parodė 12 val. ir 40 min. autonominio veikimo rezultatą dirbant su įprastomis naudojimosi užduotimis. Tai tikrai dėmesio vertas rezultatas – realiomis sąlygomis telefoną krausite maždaug kas antrą dieną.

Kamera

Prieš apžvelgdami kamerą, dar kartą pažiūrėkime į šio telefono pavadinimą. Būtent, tai yra „Redmi“ – biudžetinės serijos išmanusis. Šios serijos telefonai skirti plačiai auditorijai. Todėl pakankamai kvaila iš biudžetinės klasės telefono tikėtis tokios pat nuotraukų kokybės, kaip iš vidutinės klasės įrenginių ir flagmanų. Jokių dvigubų kamerų ir kintamų diafragmų čia nėra. Tiesiog paprasta 12 megapikselių galinė kamera su f/2.2 diafragma ir 5 megapikselių priekinė. Nepaisant to labai peikti mūsų apžvalgos modelio nereikia. Pagrindinė „Xiaomi Redmi 5 Plus“ kamera pakankamai gerai susitvarko su savo darbu šviesiuoju paros metu. Nuotraukų kokybė naktį ar esant nepalankiam apšvietimui jau žymiai blogesnė. Asmenukės atvirai pasakius šiaip sau, todėl jei mėgstate dalintis savo autoportretais socialiniuose tinkluose, šis modelis garantuotai ne jums. Galima filmuoti 4K raiškoje, ir žinoma, aukštos kokybės tikėtis nereikėtų.

Apibendrinimas

Biudžetiniai „Xiaomi“ modeliai yra labai populiarūs, mat tai lemia puikus kainos ir kokybės santykis. Pagrindiniai šio telefono privalumai – didelis ir gražus ekranas, ilgas autonominio veikimo laikas, pakankamos našumo atsargos, pirštų atspaudų skaitytuvas, IR jungtis, prieinama kaina. Trūkumai čia tokie: pakankamai reikli apšvietimui kamera ir nėra NFC. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų išvada yra yra tokia: „Xiaomi Redmi 5 Plus“ skirtas tiems, kas nešlovina flagmanų ir nėra priklausomi nuo kameros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geriausias - Xiaomi Mi Max 2. 2 GHz greitis, Baterijos 5300mh savaitei ustenka pilnai naudojant ir dar daug visko. Programeles tiktai tiek kiek reikia , jeigu truksta atsisiunti kokiu nori. Geriausias pasaulyje ir kaina zmoniska tiktai 300 Eur.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių