„Apple“ ir „Samsung“ dėl tyčinio telefonų lėtinimo skirtos milijoninės baudos

  • Teksto dydis:

Italijos konkurencijos tarnyba trečiadienį pranešė skirianti 10 mln. eurų baudą „Apple“ ir 5 mln. eurų baudą „Samsung“ dėl „suplanuoto išmaniųjų telefonų senėjimo“.

Manoma, kad tai yra pirma tokia priemonė, siekiant suvaldyti įmones, visame pasaulyje kaltinamas tyčia įrašant operacinių sistemų atnaujinimus senesniems telefonams, kuriuos šie atnaujinimai labai sulėtina. Tuo tarpu vartotojai, nenorėdami naudotis lėtais telefonais, yra priversti pirkti naujus telefonus.

Konkurencijos tarnybos tyrimas atskleidė, kad „Apple“ ir „Samsung“ vykdė nesąžiningą komercinę veiklą.

Pasak tyrimo ataskaitos, operacinių sistemų atnaujinimai „sukeldavo rimtus gedimus ir gerokai sulėtindavo telefonus, šitaip skatindami naujų telefonų pirkimą“.

„Samsung“ skatino „Galaxy Note 4“ savininkus įrašyti „Android“ operacinės sistemos atnaujinimą, skirtą naujesniam „Galaxy Note 7“ modeliui, todėl senasis telefonas smarkiai sulėtėdavo.

Savo ruožtu „Apple“ skatino „iPhone 6“ savininkus įrašyti operacinės sistemos atnaujinimą, skirtą „iPhone 7“, o tai sukėlė senesnio modelio gedimus.

Taip pat atskleista, kad „Apple“ nepasakė klientams apie esmines telefonų ličio baterijų savybes, tokias kaip vidutinė baterijos naudojimo trukmė. „Apple“ taip pat neatskleidė klientams, kaip reikėtų prailginti baterijos naudojimo trukmę, todėl bauda „Apple“ - didesnė.

Italijos konkurencijos tarnyba savo tyrimą pradėjo sausį, gavusi vartotojų skundus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių