„Android“ įrenginiams išleistas žodynas „Anglonas“

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Fotonija“ pristatė naują anglų–lietuvių–anglų kalbų žodyno „Anglonas“ versiją, skirtą „Android“ išmaniesiems telefonams bei planšetiniams kompiuteriams.

„Anglonas“ yra greitas ir paprastas naudoti anglų-lietuvių-anglų kalbų dvikalbis žodynas. Žodyne galima ieškoti tarp 118 tūkst. angliškų ir 130 tūkst. skirtingų lietuviškų žodžių ir frazių. Žodyno straipsneliuose parodomas žodžių tarimas, pateikiami žodžio ar frazės vartosenos pavyzdžiai. Programa leidžia išsaugoti rūpimus žodžius žymų sąraše bei kaupti žiūrėtų žodžių istoriją.

Žodynas veikia be interneto ryšio – internetas panaudojamas tik kartą, atsisiunčiant žodyną ir patikrinant jo licenciją. Programa integruota su „Quick Search Box“ technologija (ją palaikančiuose įrenginiuose), kurios pagalba žodžius ir frazes galima versti per operacinės sistemos paiešką, net neatsidarius pačios žodyno programėlės. Taip pat žodžio paieška vykdoma jį pažymėjus bet kurioje kitoje programoje ir pasirinkus teksto bendrinimo funkciją.

Programos „Anglonas“ pagrindas yra populiarusis Bronislovo Piesarsko 2005 m. sukurtas žodynas, kuris yra nuolat taisomas bei pildomas naujais žodžiais ir frazėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Už Alkonas ar Anglonas žodybo sukūrimą jie turėtu gauti labai riebią premiją kuris labai padeda išmokti lietuvių ir anglų kalbas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių