7 patarimai perkantiems išmanųjį telefoną moksleiviui

  • Teksto dydis:

Išrinkti telefoną, geriausiai atitinkantį vaiko, paauglio ar studento poreikius, gali tapti varginančiu procesu.

Visgi svarbiausia apsvarstyti, kokiu tikslu telefonas bus naudojamas, pasidomėti mokymosi įstaigos požiūriu į išmaniuosius įrenginius bei, žinoma, išsiaiškinti, kokio telefono nori pats jaunuolis. „Honor“ ekspertai pateikia kelias rekomendacijas, palengvinsiančias apsisprendimą.

1. Ilgaamžiškumas. Kiek ilgai telefonas turi tarnauti? Kartais net ir patiems atsargiausiems vaikams jis iškrenta iš rankų, todėl svarbu apsvarstyti, ar telefono korpusas ir ekrano apsauga yra pakankamas garantas, apsaugosiantis telefoną nuo dūžių. Prieš renkantis telefoną vertėtų pasidomėti informacija apie patikusio įrenginio atliktus bandymus kritimų atsparumui, nes tai suteiks žinių apie telefono ilgaamžiškumą ir parodys, ar telefonui iškritus iš rankų jis nesuduš. Taip pat svarbu atsižvelgti, iš kokių medžiagų telefonas pagamintas, koks yra jo ekranas. Pavyzdžiui, stiklas labiau apsaugo nuo susibraižymo, o naujos kartos stiklas gali dar geriau apsaugoti mobilaus įrenginio ekraną nuo pažeidimų. Dar viena svarbi detalė – kaip greitai ekranas reaguoja į prisilietimus.

2. Ekrano dydis. Renkant telefoną jaunuoliui svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar telefonas patogiai guls vaiko mažoje rankoje, kišenėje, ar telefonu bus galima naudotis viena ranka. Maži ekranai – maždaug 3 colių įstrižainės – yra patogūs laikyti rankoje ar kišenėje, tačiau sunkiau naršyti ar žiūrėti į ekraną. Tuo tarpu 6 ir daugiau colių įstrižainės telefonai labiau pritaikyti skaitymui. Vidutinio dydžio telefonai, kurių ekrano įstrižainė siekia apie 5 colius, yra labiausiai paplitę, nes toks telefono dydis pritaikytas patogiam naudojimui ir lengvam turinio skaitymui. Idealiausia, jei prieš perkant telefoną, vaikas jį palaikytų rankoje ir įvertintų, ar jis yra patogus.

3. Baterija. Baterijos veikimo trukmė yra vienas iš pagrindinių kriterijų renkantis telefoną, nes nuo to priklauso ekrano rezoliucija ir prietaiso naudojimo terminas. Pavyzdžiui, 3000 mAh baterija leidžia naršyti internete maždaug 5 valandas, žiūrėti vaizdo įrašus 10 valandų, klausyti muzikos 48 valandas, o budėjimo režimu telefonas gali veikti net 200 valandų. Paprastai tariant – didesnė baterija leidžia naudojantis išmaniuoju telefonu ilgesnį laiko tarpą tarp krovimų.

4. Kamera. Daugumai mažesnių vaikų kamera nėra pagrindinė funkcija telefone, nes jie įrenginį daugiausiai naudoja vaizdo įrašų žiūrėjimui, žaidimams ir bendravimui su draugais bei šeima. Tuo tarpu vyresniems vaikams tiek galinė, tiek priekinė kameros yra pagrindinis telefono privalumas, nes visi jų gyvenimo įvykiai turi būti užfiksuoti. 

5. Atminties talpa. ROM atmintis, RAM atmintis, išorinė telefono atmintis – tokios funkcijos ir kitos programinės įrangos, įdiegtos telefone gali skambėti lyg iš kitos dimensijos, bet jos yra itin svarbios. Pastovioji atmintis (ROM) leidžia telefone išsaugoti duomenis, kitaip tariant – ROM matuojama duomenų saugyklos talpa. Tuo tarpu operatyvioji atmintis (RAM) yra rodiklis, įvardijantis, kiek programėlių telefonas gali suvaldyti vienu metu. Didesnė RAM atmintis reiškia, kad telefonas gali atlaikyti didesnę atmintį užimančias programėles, tokias kaip žaidimai, ir tuo pat metu sėkmingai operuoti dar keliomis programėlėmis.

6. Garso ir ryšio kokybė. Dar vienas dėmesio vertas aspektas – telefono garso kokybė. Nors kuriant naujausius telefonų modelius retai kada pasitaiko nesklandumų, dėl kurių skambinantysis ar kitame laido gale esantis pašnekovas negirdi vienas kito, vis dėlto tokia informacija derėtų pasidomėti iš anksto. Siekiant patobulinti telefonų antenų kokybę, pastaruoju metu sukurta daug naujovių. Pavyzdžiui, kai kurie telefonai turi dvigubas antenas, kurios užtikrina ryšio kokybę.

7. Kaina. Išmaniųjų telefonų kaina svyruoja nuo 60 iki tūkstančių eurų. Kainą nulemia naudotų medžiagų kokybė, įdiegta programinė įranga ir pan., todėl pigiausi telefonai ne visuomet yra geriausias pasirinkimas. Ne veltui sakoma, jog „šykštus moka du kartus“. Būtent taip gali nutikti perkant pigius, nežinomų gamintojų sukurtus išmaniuosius telefonus, nes jie yra linkę greitai gesti, tad jau po kelių mėnesių gali prireikti pirkti naują telefoną. Rekomenduojama vadovautis logika, kad telefonas yra investicija į ateitį, kuria galima naudotis ilgiau nei kelis mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių