Per 60 proc. lietuvių internete naršo telefonu

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 80 proc. 16–74 metų Europos Sąjungos (ES) gyventojų naudojosi internetu. Remiantis 2016 m. Eurostato duomenimis, 79 proc. interneto naudotojų internete naršė mobiliaisiais ir išmaniaisiais telefonais (63 proc. lietuvių).

Lietuvoje naršymui internete dažniausiai naudojami nešiojamieji ir/ar planšetiniai kompiuteriai (69 proc.). Apklausa rodo, kad Europoje 64 proc. internautų naudojosi nešiojamaisiais ir tinklo (netbook) kompiuteriais, 54 proc. – stacionariais, o 44 proc. – planšetiniais kompiuteriais.

Per pastaruosius dvylika mėnesių daugiau kaip 70 proc. ES naudotojų internete pateikė savo asmens duomenų (56 proc. lietuvių), daugelis ėmėsi priemonių jiems apsaugoti: beveik pusė iš jų (46 proc. bei atitinkamai 33 proc. lietuvių) neleido savo duomenų naudoti reklamos tikslais, 40 proc. ribojo prieigą prie savo profilio ar turinio socialiniuose tinkluose (29 proc. lietuvių). (išsamesnę informaciją galite rasti čia)

Tiek ES, tiek Lietuvoje 37 proc. internautų prieš pateikdami asmens duomenis perskaitė pareiškimą apie privatumo apsaugą, o 31 proc. ES piliečių ribojo savo vietos nustatymo funkciją. Lietuvoje vietos nustatymo funkciją ribojo tik 22 proc. apklaustųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių