5 patarimai, kaip apsaugoti telefoną nuo virusų

  • Teksto dydis:

Daugelis iš mūsų žinome, kaip svarbu nuo virusų apsaugoti savo kompiuterį, tačiau, kai kalba prasideda apie išmaniuosius telefonus, nemažai žmonių vis dar gūžteli pečiais ir pripažįsta, kad apie šio įrenginio apsaugą išmano nedaug.

Telefonas – tai tarsi mažas kompiuteris, talpinantis daug asmeninės informacijos, todėl jei norite būti tikri dėl jame esančių duomenų saugumo, rekomenduojame laikytis svarbiausių saugumo taisyklių.

1. Įsitikinkite, ar siunčiatės patikimą programėlę

Neabejotinai, gyvename mobiliųjų programėlių amžiuje. Žmonėms aktualios naujienų, mokėjimų, pramoginės bei bendravimui skirtos aplikacijos, be kurių telefonas, rodos, prarastų pusę savo funkcionalumo. Kita vertus, Simono Skupo, vadovaujančio „Samsung Electronics Baltics“ padaliniui šalyje, teigimu, labai svarbu įsitikinti, ar programėlė, kurią siunčiatės į savo įrenginį, nepridarys žalos.

„Visų pirma, nesisiųskite programėlių iš bet kur, rinkitės patikimą šaltinį. „Android“ telefonų savininkams geriausia rinktis iš „Google Play“ aplikacijų asortimento arba iš telefonų gamintojų siūlomų parduotuvių“, – sako ekspertas, pridurdamas, jog prieš siunčiantis naują programėlę verta perskaityti ir vartotojų atsiliepimus.

2. Išjunkite Wi-Fi ir Bluetooth, kai nenaudojate

Jei laikote Wi-Fi įjungtą, jūsų telefonas gali prisijungti prie bet kokio neapsaugoto ir neaiškaus bevielio interneto tinklo. Tokiu būdu didėja tikimybė, kad įrenginys bus apkrėstas virusais, jums to net nežinant. „Dėl šios priežasties, geriau išjungti Wi-Fi, kai jo nenaudojate. Taip pat kiekviename įrenginyje galima nustatyti, kad šis automatiškai prisijungtų tik prie žinomo tinklo, pavyzdžiui, namų arba darbo“, – paaiškina S. Skupas.

Anot pašnekovo, tokio paties principo reikėtų laikytis ir su Bluetooth tinklu. Geriausia, kad ryšys būtų įjungiamas tik tai patvirtinus telefono savininkui.

3. Pasirūpinkite antivirusinėmis programomis

Verta pasirūpinti ir išmaniesiems skirtomis saugos programėlėmis, skirtomis virusų prevencijai. Svarbu apsaugoti jautrią vartotojo informaciją, tokią kaip nuotraukos, el. laiškai ir užrašai, patartina skanuoti savo mobilųjį įrenginį – programėlė informuos iškart, jei bus pastebėta įtartina veikla.

4. Reguliariai atnaujinkite telefono sistemą

Mobiliųjų telefonų virusai šiuo metu kuriami ypatingai dažnai, todėl tam kad apsaugotumėte savo duomenis, būtina reguliariai atnaujinti telefono informacinę sistemą. Rekomenduojama tą daryti, vos pasirodžius naujai operacinės sistemos versijai. Tas pats galioja ir atskiroms programėlėms – reguliariai įdiekite individualius atnaujinimus, tam kad maksimaliai užtikrintumėte duomenų saugumą.

5. Nepulkite atidaryti įtartinų nuorodų

Kaip ir į kompiuterį, taip ir į telefoną kartais patenka nežinomų siuntėjų laiškų, su juose patalpintomis neaiškiomis nuorodomis. Jei nenorite rūpesčių, geriau neatidarykite tokių nuorodų, kad ir kaip būtų smalsu, nes labai realu, kad jose slypi klastingi virusai.

Anot S. Skupo, dažniausiai žmonės viliojami intriguojančiais el. laiškų pavadinimais bei apgaulingais skelbimais, jog kažką laimėjo. Be to, pavojingos nuorodos gali plisti ir per SMS ar kitas bendravimui skirtas programas, todėl išlikti budriems reikia visais atvejais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Antivirusinės yra pačios virusai Trojanai , todėl apsisaugoti nuo virusų neįmanoma kokios be būtu atseit kietos antivirusės !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių