5 būdai, kaip uždirbti iš savo telefonu daromų nuotraukų

  • Teksto dydis:

Ne veltui išmaniųjų telefonų gamintojai, kiekvienais metais pristatydami savo naujus telefonus, giriasi vis geresnėmis kameromis. Ši išmaniojo telefono dalis – nuo asmenukių darymo iki kelionių ar meninių nuotraukų fiksavimo – tapo vienu svarbiausių išmaniųjų telefonų komponentų. Tačiau ar žinojote, kad savo telefonu užfiksuotais kadrais galite ne tik stebinti draugus bei sekėjus socialiniuose tinkluose, bet ir užsidirbti pinigų?

„Jei paimtume į rankas šiuolaikinį išmanųjį telefoną, vien jo fotografavimo funkcijas įvertintų bet kuris fotoaparatų entuziastas. Todėl šiandien telefonai leidžia pasijausti profesionaliais fotografais net tiems, kas nuotraukas daro pirmą kartą. O jei kadras nepavyksta toks, kaip tikėtasi, visuomet yra vaizdo apdorojimo programos, filtrai, efektai ir kitos išmaniųjų telefonų teikiamos galimybės tam, kad nuotrauka susilauktų dėmesio socialiniuose tinkluose. Žinant tai, visai nenuostabu, kad išmaniųjų telefonų turėtojams šiandien pavyksta padaryti tokias nuotraukas, už kurias kiti pasiruošę mokėti“, – sako Egidijus Adomkaitis ir dalijasi penkiais būdais, kaip uždirbti iš savo telefonu darytų nuotraukų.

Pirmasis būdas: norintiems tiesiog parduoti savo nuotraukas

„Tiems, kas nori tiesiog pardavinėti savo pavykusias nuotraukas ir gauti už jas pinigų, ideali programėlė yra „Dreamstime: Sell Your Photos“ („iOS“, „Android“). Ji veikia visiškai paprastu principu: įkeliame nuotrauką, nustatome kainą ir sužymime grotažymes, pagal kurias kiti žmonės galės surasti nuotrauką programėlėje ir ją nusipirkti. Taip pat čia galima pasidairyti ir po kitų darytas nuotraukas bei pasisemti įkvėpimo ar pastebėti, kuo mūsų nuotraukos išskirtinės ir galbūt susilauks daugiau dėmesio“, – pataria specialistas.

Antrasis būdas: norintiems patekti į garsių įmonių reklamas

Išmaniuoju telefonu darytos nuotraukos, pasak E. Adomkaičio, panorėjus ir pasistengus, gali tapti net visame pasaulyje žinomų įmonių reklamomis: „Programėlė „Foap“ („iOS“, „Android“) leidžia ne tik įsikelti norimus kadrus į savo skaitmeninį pasisekusių nuotraukų portfelį, bet ir siūlyti bei pardavinėti jas didelėms įmonėms, pavyzdžiui „Volvo“, „Pepsi“ ir kt. Vėliau bendrovės peržiūri pasiūlymus, kai kuriuos atsirenka ir naudoja realiose savo reklamose. Daliai programėle besinaudojančių žmonių tai netgi tampa nauja profesija – garsios įmonės atsirenka juos kaip savo etatinius fotografus“.

Trečiasis būdas: norintiems sužaidybinti fotografavimą

E. Adomkaičio teigimu, egzistuoja netgi tokios programėlės, kurios leidžia suderinti tiek fotografavimą, tiek draugišką varžymąsi, kokį paprastai suteikia žaidimai.

„Visi, kas atsisiunčia programėlę „Snapwire“ („iOS“, „Android“), gali ne tik pardavinėti savo nuotraukas, bet ir priimti kitų mestus iššūkius. Įvairūs užsakovai, tarp kurių ir įmonės, programėlėje paskelbia iššūkį, pavyzdžiui, romantiška poros nuotrauka Katedros aikštėje. Tuomet susidomėję programėlės turėtojai gali nufotografuoti būtent tokią nuotrauką ir pateikti ją šiam improvizuotam konkursui. Žinoma, atrinktą nuotrauką konkurso organizatorius ir užsakovas nusiperka, tačiau net likus už borto pasivaržyti su kitais ar pamėginti fotografuoti tai, ką apibūdina kiti, gali būti gana smagu.“

Ketvirtasis būdas: norintiems būti įvertintais

„Mėgstantiems ne tik fotografuoti, bet ir stebėti, kiek žmonių įvertina įkeltas nuotraukas, labai tinka programėlė „Agora images“ („iOS“, „Android“). Joje visas įkeltas nuotraukas žvaigždutėmis vertina kiti programėlės turėtojai ir po kiekvieno įvertinimo kyla nuotraukos autoriaus lygis. Atitinkamai, kuo didesnis vartotojo lygis, tuo brangiau įkainojamos jo padarytos ir paskelbtos nuotraukos. Taip pat besinaudojantys programėle gali ne tik būti pastebėti potencialių užsakovų, bet ir laimėti piniginius ar kitokius prizus, pavyzdžiui, keliones“, – teigia E. Adomkaitis“.

Penktasis būdas: norintiems išnaudoti savo turimus sekėjus

Pasak E. Adomkaičio, tiems, kas socialiniuose tinkluose turi nemažai aktyvių sekėjų, taip pat verta apsvarstyti realią galimybę užsidirbti iš telefonu daromų nuotraukų: „Programėlė „Infloo“ (kol kas skirta tik „Android“ turėtojams), patvirtinus joje savo „Instagram“ paskyrą, leidžia pradėti bendrauti su įmonėmis, kurios atsiunčia savo produktą, o įsikėlus su juo nuotrauką – šį darbą apmoka. Tiesa, tam, kad būtų galima pradėti naudotis šios programėlės teikiamomis naudomis, vartotojas turi turėti daugiau nei 700 aktyvių sekėjų savo „Instagram“ paskyroje, bet, kita vertus, – turint sekėjus, nebereikės varžytis su kitais fotografuoti telefonu mėgstančiais žmonėmis dėl įmonių dėmesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skvernelis Karbauskis Iš Šiaulių miesto Lietuvoje Skaityti

Skvernelis Karbauskis Iš Šiaulių miesto Lietuvoje  Skaityti  portretas
galėjau išplėsti šeimos verslą su paskola 75000 eurų i, gautu iš Jameson Finance. Nedvejodami susisiekite su jais dėl bet kokios pagalbos. įmonės el. pašto adresas yra theodorejamesonfinance@gmail.com Skvernelis Karbauskis Iš Šiaulių miesto Lietuvoje

Rita

Rita portretas
Afiora pasiūlyta, iš nieko pinigų neuždirbsi.Jeigu nuotraukas nesudėtinga padaryti,tikrai jų tada neparduosi,nebent porno.Netikėkite,matomai nori uždirbti siūlomomis programos ir jos yra brangios.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių