3D televizija namuose: galimybės, privalumai ir trūkumai

  • Teksto dydis:

3D televizija – visi žinome, kas tai yra, visi apie tai kalbame. Tai – vienas iš didesnių televizijos žingsnių geresnės ateities link. Daug kas galvoja, jog 3D televizija yra beveik tas pats, kas 3D kino teatre, tačiau tai nėra visišai tiesa. 3D TV namuose turi tiek savų privalumų, tiek trūkumų. Tačiau kokių?

3D filmai

3D filmai – įspūdinga patirtis, ypatingai žiūrint filmus su daugybe veiksmo ir judesio. Žinoma, tai ne tas pats, kas 3D filmas kino teatre, kadangi 3D efektas, paprastai, nėra toks stiprus, tačiau bet kuriuo atveju potyris įdomus. Bet čia susiduriame su problema – aukštos kokybės 3D filmų pasirinkimas yra gana mažas ir 3D filmų versijos paprastai yra išleidžiamos žymiai vėliau, negu įprastų 2D filmų.

Įprastos televizijos žiūrėjimas 3D režimu

Naujuosiuose 3D televizoriuose 3D efektą galima įjungti bet kur – nesvarbu, ar žiūrite įprastus TV kanalus, ar 3D filmą, ar „YouTube“ vaizdo įrašą. Žinoma, efektas nėra labai ryškus, dažnai jo netgi nejausite, o akiniai kartais suteikia papildomą nepatogumo jausmą, todėl viską žiūrėti 3D režime nerekomenduojama.

3D televizoriai gali puikiai tarnauti ir kaip įprasti TV

Jeigu 3D efektai jūsų nelabai domina ir šią funkciją planuojate naudoti tik retkarčiais, 3D TV vis tiek galite drąsiai pirkti, kadangi žiūrint įprastu režimu 3D televizoriai pasižymi ne ką blogesniu (o paprastai netgi ir geresniu) vaizdu, negu įprasti televizoriai.

Ne kiekvienas mėgsta 3D efektus

Kiekvienas yra susidaręs skirtingą nuomonę apie 3D efektus – vieniems jie labai patinka, o kitiems – menkas malonumas. Kodėl 3D gali nepatikti? Visų pirma, kai kuriems jie sukelia akių arba galvos skausmus. Antra priežastis – nepatinka akiniai, ypatingai tiems, kas jau nešioja korekcinius akinius. Trečia, bet rečiausia priežastis – kai kurie 3D efektų matyti tiesiog negali (lygiai taip pat, kaip kai kurie negali matyti spalvų).

3D televizoriai yra šiek tiek brangesni

Dar vieną 3D televizorių problema – šiek tiek didesnė jų kaina.

Skirtumas nėra didžiulis, tačiau kai kuriems tai vis tiek gali turėti įtakos. Bet kuriuo atveju, kadaise ir plazminiai televizoriai kainuodavo labai daug (o dabar, kaip žinia, jie pigūs), todėl 3D televizorių kainos taip pat po truputį krenta ir per daug dėl to nerimauti nėra ko.

3D turinio vis dar nėra daug

3D kanalų pasiūla – minimali, lietuviškų 3D kanalų iš viso nėra. 3D filmų taip pat labai nedaug ir nors pasiūla po truputį didėja, bet 3D filmų vis tiek dažnai tenka laukti ilgiau, negu įprastų jų versijų. O be 3D turinio 3D efektas televizoriuje yra praktiškai bevertis.

Keli patarimai

Jeigu 3D efektas yra vienas iš jūsų prioritetų, rinkitės 120cm ir didesnės įstrižainės televizorius – 3D efektas visu savo grožiu atsiskleidžia tik didžiuliame ekrane.

Jeigu planuojate pirkti papildomus 3D akinius, verčiau rinkitės šiek tiek brangesnius, bet patogesnius, negu pigesnius, tačiau naudoti nemalonius akinius. Atkreipkite dėmesį, kad kai kurie televizoriai palaiko 3D technologiją, bet gali akinių komplektacijoje neturėti.

Norintiems kartu su 3D TV įsigyti ir Blu-Ray grotuvą, rekomenduojame rinktis grotuvą su 3D atkūrimo galimybe.

3D galimybė šiais laikais jau yra praktiškai kiekviename didesniame ir brangesniame TV ir daug kas jau mėgaujasi 3D TV galimybėmis, tačiau ar tai būtina – spręsti paliekame jums.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių