Mobiliųjų telefonų detektyvą pristatys pats T.Jabari

Į Lietuvą pristatyti dokumentinio filmo „Grėsmingas signalas“ specialiai iš JAV atvyksta režisierius Talal Jabari.

Jis dalyvaus filmo, pasakojančio apie mobiliųjų telefonų poveikį, europinėje premjeroje, kuri Vilniuje įvyks jau kovo 28 dieną.

„Tai juosta, skirta tokiems žmonėms, kokiu pats buvau prieš dvejus metus – gausiai besinaudojantiems mobiliuoju telefonu, tačiau dėl informacijos stokos nė neįtariantiems apie naudojimosi „kainą“ – galimą poveikį sveikatai. Filmas JAV sulaukė didžiulio žiūrovų dėmesio ir įvairių reakcijų, kurių tikiuosi ir po premjeros Lietuvoje“, - prieš viešnagę Lietuvoje teigia T.Jabari.

Filmo kūrėjas atskleidė, kad domėtis mobiliųjų telefonų ir jų skleidžiamos elektromagnetinės spinduliuotės poveikiu sveikatai pradėjo gimus dukrai, prieš dvejus metus.

Režisierius kino ir TV industrijoje dirba daugiau nei dešimtmetį. Prieš sukurdamas „Grėsmingą signalą“, jis rengė reportažus smurto ir prievartos temomis didžiausioje pasaulyje naujienų tarnyboje BBC, prodiusavo tarptautinius dokumentinius realybės šou ir filmus.

„Grėsmingas signalas“ – debiutinė JAV režisieriaus pilno metražo dokumentinė juosta, kurią jis sukūrė savo lėšomis. Tyrimai ir informacijos filmui paieška truko daugiau kaip pusantrų metų. Filmuodamas juostą, T.Jabari apkeliavo 10 užsienio šalių ir bendravo su 18 ekspertų.

Pasak „Ekoinstituto“ vadovės Silvinijos Simonaitytės, Lietuvoje pristatomas filmas – gera informacijos priemonė supažindinti žmones su elektromagnetinių bangų, kurias skleidžia ir mobilieji telefonai, poveikiu sveikatai.

„Tyrimai rodo, kad informacijos apie elektromagnetinę spinduliuotę stinga daugiau nei pusei šalies gyventojų. Tai yra viena iš aktualiausių šių dienų ekologinių problemų, todėl būtina skirti dėmesio visuomenės švietimui“, - sako S.Simonaitytė.


Dokumentinės juostos „Grėsmingas signalas“ premjera ir susitikimas su režisieriumi įvyks kovo 28 d. 20 val. k.t. „Forum Cinemas Vingis“ 1 salėje.

Režisierius T.Jabari Vilniuje viešės kovo 28 – 31 dienomis. Į žiūrovų klausimus režisierius atsakys iškart po filmo premjeros kovo 28 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių