Mobilieji telefonai taps piniginėmis

Didžiausia mokėjimo kortelių korporacija „Mastercard“ pasiūlė naują paslaugą bankams, kuri leis lengviau įdiegti mokėjimo korteles į klientų mobiliuosius telefonus. Tokiais telefonais pakaks mostelėti arti skaitytuvo ir taip sumokėti už pirkinius ar paslaugas.

„Mastercard“ atstovai tvirtino, kad su bankais jau yra kalbamasi ne apie bandomuosius, o komercinius šios paslaugos projektus. Tikimasi, kad tai padės paspartinti mobiliųjų telefonų su piniginės funkcijomis bei atitinkamų paslaugų rinkos plėtrą.

Elektroninės piniginės mobiliuose telefonuose ilgą laiką buvo šviesi idėja, kuriai įgyvendinti trūko sutarimo tarp bankų ir operatorių. Šios paslaugos esmė – itin mažo atstumo duomenų perdavimo technologija NFC („Near Field Communication“). Įdiegta telefone, ji gali perduoti į skaitytuvą tam tikrus duomenis, pavyzdžiui, mokėjimo kortelės informaciją.

„Mastercard“ nuomone, tokios piniginės galėtų labiau paplisti 2010 metais, kai atsiras daugiau mobiliųjų telefonų su NFC technologija. „Nokia“ taip pat paskelbė išleidusi 4 naujus telefonų modelius su šia technologija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių