„Mikrofonas įjungtas“ - eteryje antradieniais

Atsibodo bet ką kalbantis radijas? Norisi įdomiai ir aiškiai pateiktų aktualijų? Įdomu išgirsti būsimųjų žiniasklaidos profesionalų eksperimentus?

Jei nors į vieną klausimą atsakei „taip“, tuomet jau nuo šio antradienio 17 valandą per „Start.fm“ (94,2 FM bangomis, www.startfm.lt internete) klausyk radijo laidos „Mikrofonas įjungtas“. Laidą kuria keliolika Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto antrakursių, pasirinkusių radijo specializaciją.

Dažnai žurnalistai kaltinami, kad dirba negarbingai – pavyzdžiui, neperspėja, kad jų mikrofonai yra įjungti, kai turi tai padaryti. Tačiau vienas iš šios mokomosios laidos principų – dirbti garbingai ir domėtis viskuo, kas gali būti aktualu ir jums, ir mums patiems. Taikysime teorines žinias ir eksperimentuosime.

Vilniaus universiteto radijas „Start.fm“ veikia jau penkerius metus, žurnalistikos studentai prisidėjo kuriant įvairias ši radijo laidas. Tačiau tai pirmoji mokomoji laida, kurią iki vasaros pradžios rengs tik būsimieji žurnalistai. Kviečiame klausytis radijo diskusijų, reportažų, interviu ir nenusakomo žanro kūrinių. Planuojama, kad laida „Mikrofonas įjungtas“ bus transliuojama ir kitais mokslo metais.

Pirmojoje laidoje klausime: mažesni mokesčiai darbdaviams – tai daugiau darbo jaunimui? Jei pritars Seimas, jau nuo liepos darbdaviai, į darbą priimsiantys 18–24 metų jaunuolį, nemokėtų mokesčio „Sodrai“ pensijai kaupti. Ar darbdaviai atvertų duris jaunimui ir ką apie lengvatas mano ekspertai?

Vilniaus gatvėse atlikome eksperimentą: sutiktų praeivių prašėme, kad šie prisimintų ir padeklamuotų kokio nors jų mėgstamo poeto eiles. Laidoje išgirsite, kaip gatvėje užkluptų praeivių lūpomis prabils poezija.

Dar prie mūsų mikrofono – Vilniaus universiteto teatro vadovas, dramos trupės „Minimum“ Rimantas Venckus. Režisierius sako, kad darbas su studentais pats įdomiausias, bet tenka ir pasiginčyti...

Laidos „Mikrofonas įjungtas“ laikas – antradieniais, 17 valandą, „Start FM“ eteryje 94,2 FM Vilniuje arba internetu www.startfm.lt. Jūsų pasiūlymų ir pageidavimų lauksime elektroniniu paštu mikrofonas@startfm.lt. Laidą bet kada lengvai rasite internete – www.startfm.lt archyve.


Šiame straipsnyje: žurnalistikaradijas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių