„Microsoft“ sutrumpins paieškų internetinių duomenų saugojimo laiką

Programinės įrangos gigantė „Microsoft“ pranešė, jog ji ketina net dviem trečdaliais sutrumpinti vartotojų duomenų saugojimo laiką. Gamintoja, pristačiusi paieškos sistemą „Bing“, paragino pasekti jos pavyzdžiu ir kompaniją „Google“.

„Kompanija „Microsoft“ per šešis mėnesius ketina pašalinti IP adresus iš visų paieškos užklausų“, - tvirtino „Microsoft“ Europos Sąjungos reikalų prezidentas Johnas Vassallo, kalbėdamas apie interneto protokolo duomenis, padedančius nustatyti individualius vartotojus.

Šiuo metu kompanija saugo informaciją 18 mėnesių. Teigiama, kad naujosios taisyklės įsigalios po 12 ar 18 mėnesių. Šis sprendimas žymi staigų pozicijos pasikeitimą, kadangi prieš tai kompanija žadėjo tik sutrumpinti šios informacijos saugojimo laiką. Analitikai mano, jog šį žingsnį paskatino Europos privatumo aktyvistų spaudimas, tačiau kompanija „Microsoft“ teigė, kad tai bus naudinga viso pasaulio vartotojams.

Europoje interneto naršyklės „Bing“ rinkos dalis sudaro tik 2 proc., tuo tarpu „Google“ – 80 proc. Kompanija „Microsoft“ jau buvo priversta atsieti savo „Media Player“ ir naršyklės „Internet Explorer“ programinę įrangą naujuose Europos Sąjungoje parduodamuose kompiuteriuose. Manoma, kad ir šio žingsnio buvo imtasi dėl to, jog Europos Komisija ketina imtis iniciatyvos apsaugoti vartotojų privatumą.


Šiame straipsnyje: duomenų apsaugabinggoogle

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių