„Microsoft“ pateiktas sąrašas gali padėti kompiuterių piratams

Rekomenduodama neįtraukti kai kurių failų ir katalogų į antivirusinius skenavimus, kompanija „Microsoft“ gali pastatyti vartotojus į pavojų.

Dokumente, kuris buvo paskelbtas kompanijos svetainėje, siūloma vartotojams neskenuoti kai kurių failų ir katalogų, kadangi tai padės pagerinti „Windows 2000“, „XP“, „Vista“, „Windows 7“, „Server 2003“, „Server 2008“ ir „Server 2008 R2“ veikimą. „Šie failai nepateikia infekcijos rizikos. Jeigu skenuojate šiuos failus, gali iškilti rimtų veikimo problemų dėl failų užrakinimo“, - tvirtino kompanija „Microsoft“ dokumente. Tarp failų ir katalogų kompanija „Microsoft“ siūlo vartotojams išskirti tuos, kurie susiję su „Windows“ atnaujinimais ir grupės politika, bei failus, kurie turi „.edb“, „.sdb“ ir „.chk“ išplėtimus, rašo itzinios.lt.

Kompanija „Trend Micro“ paprieštaravo ne dėl paties sąrašo, bet dėl to, jog kompanija „Microsoft“ jį išplatino. „Norint pagreitinti sistemą iš tiesų yra prasmės sustabdyti „Windows“ atnaujinimų ir kai kurių grupės politikos failų tikrinimą, tačiau to nereikėtų skelbti viešai“, - teigė „Trend Micro“ tyrėjas Davidas Sanchos. Jis mano, kad šis sąrašas gali būti naudingas kompiuterių piratams. „Kol kas šios rekomendacijos nekelia grėsmės, tačiau ji gali atsirasti, - sakė jis. – Kibernetiniai nusikaltėliai gali patalpinti kenkėjišką failą kataloge, kurio patariama neskenuoti“. Jo manymu, tik patyrę vartotojai, žinantys neigiamus tokių failų pašalinimo padarinius, gali jų neskenuoti. „Pradedantieji vartotojai neturėtų pašalinti šių failų tipų ir katalogų iš antivirusinių skenavimų, - tvirtino D.Sanchos. – Tai gali kelti pavojų sistemai“.

Kompanijos „nCircle Network Security“ direktorius Andrewas Stormsas sutinka su D.Sanchos. „Aš sutikčiau su kompanijos „Trend“ nuomone, jog šio sąrašo pakeitimo neturėtų daryti vidutinis vartotojas“, - teigė jis. Tačiau A.Stormsas taip pat sumenkino „Microsoft“ pranešimą, kuriame pateikiamos rekomendacijos. „Ar kompiuterių piratai prisiriš prie to ir pakeis vietas, kuriose slepia kenkėjiškas programas? Greičiausiai ne, - mano jis. – Kur kenkėjiškos programos laikomos nepriklauso nuo antivirusinės programinės įrangos“. Kompanija „Trend“ visuomet taikosi į „Microsoft“. Kaip ir kiti trečiosios šalies saugumo pardavėjai, kompanija seka „Microsoft“ žingsnius antivirusinių programų rinkoje.


Šiame straipsnyje: Microsoftpiratavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių