„Microsoft“ paskelbė būsimas „Windows 8“ versijas

„Microsoft“ nesenai atskleidė šiais metais pasirodysiančios „Windows 8“ operacinės sistemos rinkinių versijas. Ko gero didžiausia naujiena yra ta, kad ARM architektūrai pritaikyta „Windows 8“ oficialiai vadinsis „Windows RT“. Ši sistemos versija prisijungs prie „Windows 8“, „Windows 8 Pro“ ir „Windows 8 Enterprise“.

Pastaroji turės virtualizacijos ir šifravimo funkcijas. Programų rinkinys „Windows Media Center“ bus platinama kaip atskiras priedas „Windows 8 Pro“ sistemai.

Verta paminėti, kad „Windows 8“ bus prieinamas tik x86 ir x64 procesoriaus architektūrą naudojantiems įrenginiams, o „Windows RT“ – tik su ARM procesoriais. „RT“ (arba „Runtime“) nebus platinama atskirai, o tik pardavinėjama kartu su įrenginiais (pvz. planšetiniais kompiuteriais). Tai yra gana didelis pokytis to, kaip „Microsoft“ yra įpratę platinti „Windows“ operacines sistemas.

„Windows RT“ turės „Microsoft Office“ programinį paketą, tačiau jokių kitų įprastinių programų nebus galima įdiegti. ARM tipo procesorius įrenginiai turės naudoti „Metro“ sąsają turinčias programėles. „Windows RT“ taip pat neturės „Windows Media Player“ daugialypės terpės grotuvo, bei keletą kitų funkcijų, kurios bus prieinamas tik „Pro“ ir „Enterprise“ versijose. Tai tebus smarkiai apkarpyta „Windows 8“ versija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mumu

mumu portretas
kainas dar šalia parašykit...

adm

adm portretas
ir atsiras tokiu duriniu, kas pirktu device su ta RT?? :)

uml

uml portretas
Kas nores windows 8, pirks tik tokius divaisus i kuriuos gales irasyti ta windows 8 (be abejo, "pirkta" per torentus), ir dar bus galima ten susiinstaliuoti visa kita ko reikia. Aplamai, Microsoft gausiai ciulpia ir must die: ji turi buti padalinta maziausiai i 2 dalis, pradzioje turincias tuos pacius windows ir visa kita softa, o toliau jau konkuruodamos vystytusi nepriklausomai. Tokios tarpusavy konkuruojancios imones niekad i rinka neismestu pvz. vista ir kitokiu nesamoniu nebekrestu, taikytusi prie vartotoju, lygiai kaip Microsoft elgesi tada kai neturejo monopolio ir dirbo, anot paties Geitso - "lyg pralaimedami", t.y. is visu jegu, maksimaliai tenkinant vartotoju poreikius, ir todel buvo patrauklus ir visus nukonkuravo. Dabartinis Microsoft - bjaurus, nusikalstamas monstras. Nusikalstamas, nes bet kuri tokio dydzio monopolija yra nusikaltimas pries vartotojus, o kaltininke cia yra ne pati Microsoft, o US vyriausybe.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių