Lietuvos ir Baltarusijos IT asociacijos telkia jėgas

Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų (IRT) įmones vienijanti asociacija „INFOBALT“ sustiprino bendradarbiavimą su Baltarusijos IT asociacija „Infopark“.

Abi kartu jos sieks pasinaudoti viena kitos privalumais įgyvendinant tarptautinius IT projektus.

Balandžio 20-21 dienomis vykusio vizito į Baltarusiją metu „INFOBALT“ ir Baltarusijos „Infopark“ asociacijos suderino ir pasirašė 2010-2012 metų veiksmų programą. „Daugiausia dėmesio vizito metu buvo skirta analizuojant abiejų šalių rinkas, aptariant bendradarbiavimą ieškant ir vykdant projektus kitose rinkose, taip pat įgyvendinant ES programų projektus abiejose šalyse“, – kalbėjo „INFOBALT“ vykdantysis direktorius Edmundas Žvirblis.

Buvo išskirtos ir kiekvienos šalies IT rinkos kompetencijos. Lietuvos IT specialistai pasižymi kūrybiškumu, projektų valdymo ir tarptautinių sistemų gebėjimais, tuo tarpu kolegos baltarusiai turi daug pakankamai aukštos kvalifikacijos programuotojų. Kalbėta, kaip jas būtų galima derinti.

Lietuviams įspūdį padarė tai, kad Baltarusijos IT paslaugų bendrovės 60-80 proc. pajamų gauna iš eksporto. Lietuvoje ši dalis vidutiniškai siekia 15 proc. Tuo tarpu Lietuva Baltarusijoje vertinama, kaip daug patirties ir žinių sukaupusi šalis. „Mes laikomi patikimais ir patyrusiais partneriais, ieškant sprendimų, kaip didinti efektyvumą Baltarusijos ūkyje. Pavyzdžiui, Lietuvos bendrovės „Merakas“ kurta unikali transporto valdymo sistema jau ir dabar reguliuoja viešąjį Minsko transportą. Tad noras panaudoti mūsų kurtus ir diegtus sprendimus yra didelis“, – pažymėjo „INFOBALT“ viceprezidentas Tauras Pėstininkas.

Su Lietuvos ambasados pagalba buvo surengta ir konferencija, kurioje „Intos“, „CID Baltic“, „Alnos“, „Infolex“ atstovai pristatė baltarusiams ir transporto rentgenų sistemą, semantinę informacijos valdymo sistemą, taip pat sprendimus, skirtus bankams, teismams. „INFOBALT“ asociacijos atstovai tikisi, kad bendradarbiaudamos su Baltarusijos IT asociacija ir įmonėmis Lietuvos IT bendrovės turės daugiau galimybių įsitvirtinti ne tik Baltarusijos rinkoje, bet ir strategiškai svarbiose ir dideles rinkas turinčiose šalyse, tokiose kaip Rusija, Kazachstanas, pasinaudodamos tarp šių šalių veikiančia muitų sąjunga.


Šiame straipsnyje: infobaltinfopark

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių