Lietuviška mobilioji paslauga – geriausia pasaulyje

Lietuvių sukurtas didžiausias mobiliųjų programų ir žaidimų portalas „GetJar“ vėl sublizgėjo pasaulinėje mobiliojo verslo erdvėje.

Los Andžele (JAV) vykusiuose prestižiniuose mobiliosios industrijos apdovanojimuose „Mobile Excellence Awards“, „GetJar“ laimėjo geriausios 2009 m. mobiliosios paslaugos titulą.

„Mobiliojo verslo atstovams „Mobile Excellence“ apdovanojimas yra it Oskaras filmų kūrėjams ir aktoriams – tai aukščiausias įmanomas pripažinimas, – sakė „GetJar“ vadovas Ilja Laursas. – Didžiuojamės, kad esame pripažinti lyderiais ir esame dėkingi programų kūrėjams ir partneriams, kurie prisidėjo prie mūsų sėkmės. Visuomet tikėjome, kad turime plėtoti įrankius, kurie padėtų programų kūrėjams ir savininkams augti. Džiugu, kad mobiliosios rinkos lyderiai pritaria šiai mūsų vizijai“.

Dėl geriausios mobiliosios paslaugos apdovanojimo finale „GetJar“ konkuravo ir įveikė pasaulinę mobiliųjų telefonų gamintoją „HTC“, JAV mobilųjį operatorių „Virgin Mobile“ bei 4G mobiliojo interneto technologijų kūrėją „WiChorus“.

„Mobile Excellence“ apdovanojimas – jau trečiasis „GetJar“ tarptautinis pripažinimas šiemet. Birželį „GetJar“ gavo „Meffy 2009“ apdovanojimą, o rugpjūtį portalo įkūrėjas ir vadovas Ilja Laursas buvo įvardintas kaip vienas iš 40-ies didžiausią įtaką pasaulio telekomunikacijų industrijai darančių asmenų. Be jo į šį sąrašą pateko atstovai iš kitų garsių technologinių kompanijų, tokių kaip „Apple“, „Nokia“, „Blackberry“, „Google“, „Microsoft“, „Samsung“, „China Mobile“, „Facebook“ ir kitų.

„Ilja Laurs ir „GetJar“ galima vadinti Lietuvos ambasadoriais tarptautiniame verslo pasaulyje. „GetJar“ prisideda prie to, kad Lietuva būtų suvokiama kaip patraukli investicijoms šalis, kurioje gali gimti sėkmingų visame pasaulyje verslo idėjų“, – sakė Lietuvos Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

Prieš ketverius metus sukurtas projektas „GetJar“ yra didžiausias mobiliųjų žaidimų ir programų portalas pasaulyje, siūlantis daugiau nei 57 tūkst. žaidimų ir programų asortimentą iš daugiau kaip 30,000 programų kūrėjų. Kiekvieną mėnesį iš portalo yra įvykdoma per 55 mln. atsisiuntimų.

Daugiau nei pusė „GetJar“ akcijų priklauso lietuvių investuotojams. Bendrovės dalininke taip pat yra pasaulinė investicinė kompanija „Accel Partners“, kuri be kitų IT bendrovių, taip pat yra ir 15 mlrd. JAV dolerių vertės „Facebook“ kompanijos bendrasavininke. „GetJar“ turi atstovybes Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV.


Šiame straipsnyje: žaidimasgetjarmobili pramoga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių