Lietuvė kandidatuoja į Europos studentų sąjungos pirmininko vietą

Balandžio 22-24 dienomis Bukarešte (Rumunija) įvyks 62-asis Europos studentų sąjungos (ESU) valdybos susitikimas, kurio metu bus išrinktas naujas ESU pirmininkas. Viena iš dviejų kandidatų yra buvusi Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentė tarptautiniams reikalams, šiuo metu ESU vicepirmininkė Karina Ufert.

„Tai, kad Karina Ufert kelia kandidatūrą į visos Europos studentų atstovų pirmininkus, yra puiki žinia ne tik mūsų organizacijai, bet ir visos šalies studentijai“, – teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis. „Geras Karinos veiklos tarptautinėje arenoje pavyzdys paskatino ir daugiau Lietuvos studentų atstovų veikti Europos mastu. Todėl nuoširdžiai palaikome ją šiuose rinkimuose ir linkime sėkmės“, – sako jis. 

Be K.Ufert, į ESU pirmininkus kandidatuoja ir dabartinis ESU akademinių reikalų komiteto narys norvegas Magnus Malnes. Numatoma, kad rinkimai įvyks šį sekmadienį, balandžio 22 dieną. 

Taip pat ESU valdybos susitikime bus pristatyti tyrimo „Bolonija studentų akimis 2012“ rezultatai. Šis tyrimas atliekamas periodiškai nuo 2003-ųjų. Jo tikslas – įvertinti Bolonijos proceso įgyvendinimą visose Europos šalyse. Tyrimo išvadomis grindžiamos ESU rekomendacijos Europos šalių valdžios institucijoms, akademinėms bendruomenėms ir kitoms interesų grupėms.

ESU vienija 45 nacionalines organizacijas iš 38 šalių. Lietuvos studentų sąjunga yra šios organizacijos tikroji narė nuo 1998-ųjų. Per savo nares ESU atstovauja daugiau nei 11 milijonų studentų Europoje ir bendradarbiauja su Europos Taryba, Europos Komisija, Europos universitetų asociacija bei UNESCO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių