„LG“ gamins didžiausius pasaulyje „OLED“ televizorius

Pietų Korėjos kompanija LG pasiruošusi pradėti 55 colių įstrižainės OLED televizorių masinę gamybą. Įrenginio kaina sieks 7900 dolerių. Pranešama, kad oficialus pristatymas įvyks gegužės 16-27 dienomis, Kanų kino festivalio metu.

LG atstovai teigia, kad tai didžiausias pasaulyje masiškai gaminamas OLED televizorius. Jo korpuso storis siekia 5 mm, kontrastiškumo lygis – 100000:1. Taip pat televizorius turės gausesnę spalvų gamą.

OLED technologija laikoma televizorių ekranų ateitimi. Ekspertai mano, kad ši technologija dėl savo pranašumų pakeis skystųjų kristalų ekranus. Vis dėlto kol kas OLED technologija nėra paplitusi dėl didelės savikainos. Dažniausiai šio tipo ekranai šiandien naudojami brangiuose išmaniuosiuose telefonuose.

LG 55 colių OLED televizorių pademonstravo sausį vykusioje parodoje „CES 2012“. Iš pradžių kompanija ketino jį išleisti antrojoje metų pusėje, tačiau vėliau pakeitė sprendimą. Įrenginys turėtų pasirodyti iki Londono olimpinių žaidinių, kada, kaip tikimasi, padidės televizorių su dideliais ekranais paklausa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių