KTU: geriausi bakalauro darbai

Šiemet 216 KTU Informatokos fakulteto bakalaurų apgynė baigiamuosius darbus. Universitetas kviečia susipažinti su geriausiais bakalauro darbais.

MULTIMEDIJOS SISTEMŲ SPECIALIZACIJA

Kompiuterinis žaidimas „Ze Tanks!“

Darbo autorius – Arvydas Burdulis. Darbo vadovas - dr. Algirdas Noreika.

Kompiuterinis žaidimas „Ze Tanks!“ – tai trimatė tankų šaudyklė. Darbo metu buvo sukurtas ne tik pats žaidimas, bet ir jo serveris, kuris suteikia galimybę žaidimą žaisti internete.

 

Darbas „Sveikinimų koncertas“

Darbo autorė – Justina Čenytė. Darbo vadovas – doc. Armantas Ostreika.

Darbas „Sveikinimų koncertas“ - animacinė muzikinės laidos „Sveikinimų koncertas“ parodija. Darbo užsakovas – KTU televizija „KobraTV“.



Edukacinio portalo „Mokinukai.lt“ plėtra

Autorius: Mantas Kavaliauskas ir Vaidas Urbanavičius. Darbo vadovas - Tomas Stonys.

Pagrindinis šio darbo tikslas - portalo Mokinukai.lt rekonstrukcija siekiant jį geriau pritaikyti mokiniams ir jų tėveliams. Darbo metu buvo sukurtos socialinio tinklo vaikams, mokinių klubo ir vaikų tėvelių bendravimo posistemės. Vaikų socialiniame tinkle realizuotos virtualaus nuotraukų albumo, pokalbių kambario, virtualios išvaizdos ir kitos funkcijos. Vaikų tėveliams skirtoje posistemėje įdiegtos straipsnių rašymo, nuotraukų ir video įdėjimo galimybės, forumas. Darbe naudotos PHP, „MySQL“, „Flash“ technologijos.

 

Daugiau multimedijos specializacijos studentų darbų rasite internete.

PROGRAMAVIMO TECHNOLOGIJŲ SPECIALIZACIJA

Interaktyvus mokomasis žaidimas „MedGame“

Darbo autoriai: J. Minelga, V. Kasparavičius. Darbo vadovas - doc. Tomas Blazauskas.
Žaidimas „MedGame“ yra interaktyvi „Android“ operacinės sistemos programa, skirta medicinos mokslų studentams ir, galbūt, praktikuojantiems gydytojams tikrinti (išbandyti) savo žinias medicinoje. Sistemą galima naudoti testavimo ir peržiūros režimuose. Realizuoti 5 atskiri moduliai: radiologijos, laboratorijos, EKG, vaistų ir branduolys (pagrindinis, valdantysis).



Darbas „Video paskaitų sistema“

Darbo autoriai: Liudas Drejeris, Ernestas Kardzys, Karolis Kriščiūnas. Vadovas - lekt. Ramūnas Kubiliūnas.

Video paskaitų sistema (ViPS) leidžia studentams, dėstytojams bei kitiems vartotojams kurti bei peržiūrėti tiesiogines vaizdo transliacijas bei transliacijų įrašus. Naujosios sistemos versijos vartotojo sąsaja realizuota „Flash“ pagrindu, yra patrauklesnė bei pritaikoma individualiems vartotojo poreikiams keičiant kalbą, sąsajos elementų dydį bei išdėstymą. Pati sistema suderinama su visomis populiariausiomis interneto naršyklėmis, turi patobulintą automatinę vaizdo medžiagos bei skaidrių sinchronizaciją, statistikos apie aktyviausius vartotojus bei populiariausias transliacijas rinkimo galimybę, palaiko gausų senosios versijos įrašų archyvą.

Naujoji ViPS, kuri yra Eurekos projekto Nr. 5081 „VICAMC Virtual Conference and Meeting Centre“ dalis, bus naudojama KTU, VU, VDU, KMU, MII, LŽŪU ir kituose Lietuvos bei užsienio universitetuose, taip pat įdiegta „TeaCamp“ projekte. Naujoji ViPS sistema taip pat buvo naudojama tarptautinėje konferencijoje „Terena Networking Conference 2010“ visų konferencijos pranešimų transliavimui internetu.

Naujoji Video paskaitų sistema kurta naudojantis atvirojo kodo technologijomis „Drupal“, „Adobe Flex SDK“, „Red5“, PHP, „MySQL“.



Darbas „Lietuvių krepšinio šachmatai“

Darbo autoriai: Marius Skudinskas, Arnas Stanskis. Darbo vadovas – doc. Eimutis Karčiauskas.

„Lietuvių krepšinio šachmatai“ yra naujas, tačiau visame pasaulyje populiaraus stalo žaidimo variantas šachmatais. Studentai sukūrė žaidimo elektroninę versiją, kad visi norintieji galėtų žaisti ir nereikėtų pirkti brangių priemonių žaidimui. Žaidėjai gali naudotis vienu kompiuteriu arba prisijungti prie žaidimų serverio. Viena iš išskirtinių „Lietuvių krepšinio šachmatų“ savybių yra ta, kad yra du žaidimo tipai.

Vienas jų – „Dvyniai“ (žaidžiamas du prieš du ant aštuoniakampės lentos), kitas – „Keturkis“ (žaidžiamas keturiese, bet priešingai negu dvyniuose, čia žaidžia kiekvienas už save). Šiame žaidime svarbu užtikrinti, kad priešininko Karūnas (paprastuose šachmatuose jį atitiktų karalius) neatsistotų centriniame, kamuoliu pažymėtame langelyje. Taigi, reikia stengiantis, kad visada būtų bent viena figūra, kuri galėtų kirsti minėtą langelį. Kita vertus, reikia stengtis išlaisvinti tą langelį, kad savas Karūnas į jį galėtų atsistoti ir laimėti partiją.

KOMPIUTERINIŲ SISTEMŲ INŽINERIJOS SPECIALIZACIJA

Nuo 2010 m. rugsėjo vietoje kompiuterinių sistemų specializacijos bus dėstoma nauja specializacija – KOMPIUTERIŲ TINKLAI IR INTERNETAS.

Darbas „Virtualus gidas mobiliajam vartotojui“

Darbo autoriai: Audrius Maziukas, Evaldas Oržekauskas. Vadovė –  dr. Ingrida Lazgdinytė.

Dažnai didmiesčiuose ar užsienio šalyse labai sunku išsiversti be navigacinių sistemų; tėvai pageidauja nuolat stebėti savo mažus vaikus; virtualūs gidai populiarūs dideliuose prekybos miesteliuose...


Taigi, reikalinga įranga, kuri padėtų nustatyti asmens vietą ne tik atviroje erdvėje, bet ir pastate.

Kai žinoma judančio objekto vieta dideliame pastate, galima rodyti kokiu maršrutu jis gali judėti, kad patektų į norimą pastato vietą, o taip pat teikti įvairias su tam tikra vieta susijusias paslaugas.

Darbe atlikta tokių gidų lyginamoji analizė, parinktos vietos nustatymo technologijos, suprojektuota ir realizuota gido paslauga. Paslauga adaptuota KTU informatikos fakulteto pastatui. Ji padėtų ką tik įstojusiems ar pagal „Erasmus“ mainų programą atvykusiems studentams lengviau orientuotis universitete, greičiau rasti reikiamus kabinetus ar dėstytojus, geriau susipažinti su universitetu.

VADYBOS INFORMATIKOS SPECIALIZACIJA

Nuo 2010 m. rugsėjo vietoje vadybos informatikos specializacijos bus dėstoma nauja specializacija – BANKŲ DUOMENŲ CENTRAI.

Darbas „Internetinės parduotuvės komponentas integravimui su verslo valdymo sistema“

Darbo autorius - Paulius Sladkevičius. Vadovas - doc. dr. Germanas Budnikas.
IFD 6 grupės studento Pauliaus Sladkevičiaus bakalauro baigiamajame darbe apžvelgiamos specializuotos kompiuterių komplektavimo internetinės parduotuvės ir atviro kodo verslo valdymo sistemos, jų privalumai ir trūkumai. Didžiausias dėmesys skiriamas internetinės parduotuvės grafinei sąsajai projektuoti ir verslo valdymo sistemai integruoti su internetine parduotuve. Parduotuvės integravimui pasirinkta „OpenERP“ verslo valdymo sistema. Internetinės parduotuvės komponento kūrimui panaudoti „Flash“ ir „OpenObject“ karkasai, kurie yra skirti „Python“ programavimo kalbai. Informacijos sistemų korektiškumui ir stabilumui pasiekti naudotas „Selenium IDE“ testavimo įrankis.

Sukurta internetinė parduotuvė pagal savo funkcionalumą palyginta su kitomis pasaulio ir Lietuvos parduotuvėmis. Sukurtos parduotuvės grafinė sąsaja atitinka užsienio kompiuterių gamintojų komplektavimo internetinių parduotuvių sąsajų lygį.

INFORMACINIŲ SISTEMŲ PROJEKTAVIMO SPECIALIZACIJA

Nuo 2010 m. rugsėjo vietoje informacinių sistemų specializacijos bus dėstoma nauja studijų programa – INFORMACINĖS SISTEMOS.

Darbas „Verslo valdymo sistemos „Microsoft Dynamics AX“ diegimo metodika ir jos taikymas įmonėje“

Darbo autorius – Nerijus Čepaitis. Darbo vadovė – prof. Lina Nemuraitė.



Darbas „Kauno „Atžalyno“ vidurinės mokyklos virtualaus mokymosi ir žinių testavimo sistema“

Darbo autorė – Gintarė Bernotaitytė. Darbo vadovė – prof. Lina Nemuraitė.



Darbas „Akademinės bendruomenės informacinė sistema“

Darbo autorius – Aurimas Adašiūnas. Darbo vadovė – Lina Tutkutė.


Šiame straipsnyje: KTUinformatikaspecialybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių