KTK: apie būrelį moksleiviams „Kaip gaminamos transporto priemonės“

Kauno technikos kolegija, siekdama populiarinti technologijų mokslų studijų sritį, gar pavasarį pakvietė technika besidominčius miesto bei rajono moksleivius dalyvauti būrelyje „Kaip gaminamos transporto priemonės“.

Būrelio nario Mindaugo Giedraičio įspūdžiai

„Susitikimų metu būrelio vadovas lektorius Erlandas Lazauskas mums skaitė paskaitas apie transporto priemonių gamybą. Artėjant vasarai teorines žinias papildė ir ekskursijos į įvairias transporto priemones gaminančias įmones.

Pirmiausia, apsilankėme priekabų gamykloje UAB „Aldengas“, kurią pristatė joje kokybės vadovu dirbantis būrelio įkūrėjas E.Lazauskas. Jis supažindino mus su gamybos technologijomis, bendrovės darbo specifika, apimtimis bei istorija.

Antra, mūsų aplankyta įmonė – tai AB „Lietuvos geležinkeliai“ Vilniaus lokomotyvų depo padalinys Kaune. Ekskursiją po lokomotyvų depą pravedė depo viršininkas Eugenijus Tauklys, turintis labai didelę darbo patirtį šioje srityje.

Būrelio metu taip pat nuvykome net gi į Klaipėdą, kur įmonė AB „Baltijos laivų statykla“ sužavėjo mus ne vien savo dydžiu, galimybėmis, bet ir kokybės direktoriaus Edvino Dangelevičiaus išsamiu pasakojimu. Jo vesta kelionė per bendrovės muziejų, technikos skyrių ir gamybos cechus praplėtė akiratį. Sužinojome labai daug apie laivybos istoriją, laivų statybą.

Besibaigiant mokslo metams būrelis pasisvečiavo ir Divizijos Generolo S. Raštikio puskarininkių mokyklos poligone Kazlų Rūdoje, kur mokyklos veiklą pristatė instruktorius Aidas Povilaitis. Jis mums parodė šios mokyklos visureigius „Humvee“ (karinius „Hummer“), šarvuotą daugiafunkcinį sunkvežimį „Sisu“ bei vikšrinius šarvuočius M-113.

Taigi, išvykų metų turėjome puikių galimybių savo akimis pamatyti, kaip gaminamos ne tik kelių transporto, bet jūrų, geležinkelių transporto priemonės.

Kas norėtų ir kam įdomu, prašome prisijungti prie mūsų.“


Šiame straipsnyje: AUtomobilių gamybatechnikaktk

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių