Kovotoja už gyvūnų teises norėjo pasamdyti žudiką kailinių nešiotojui

Ohajo (JAV) valstijos teisme pradėta nagrinėti neįprasta byla. 27-erių metų kovotoja už gyvūnų teises buvo suimta dėl to, kad socialiniuose tinkluose siūlo piniginį atlygį samdomam žudikui, kad šis nužudytų žmogų dėvintį kailinius, rašo huffingtonpost.com.

Meridith Lowell savo socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje paskelbė žinutę, kad ieško samdomo žudiko. Gyvūnų teisių gynėja siūlė iki 850 JAV dolerių (~ 2200 Lt) bet kam, kas nužudys kailinius dėvintį asmenį. Moteris nurodė, kad būsima auka turėtų būti iš šiaurės rytinėje Ohajo valstijos dalyje.

Šią žinutę aptiko FTB darbuotojai ir pradėjo tyrimą. Žudiku apsimetęs agentas pradėjo susirašinėti su M. Lowell elektroniniais laiškais, kuriuose ji ėmė dar tiksliau apibūdinti „užsakymo“ reikalavimus. Paaiškėjo, kad moteris dalį užmokesčio galėtų sumokėti papuošalais. Auka turėtų būti ne jaunesnė nei 12 metų, bet „geriausiai, kad būtų vyresnė nei 14”. Moteris norėjo, kad žmogžudystė būtų įvykdyta jos gimtajame mieste, vaikų žaidimų aikštelėje prie miesto bibliotekos. Žudiko buvo prašoma panaudoti šaunamąjį ginklą su garso slopintuvu arba ilgą peilį. „Norėčiau, kad auka mirtų greičiau nei per 2 minutes“, - savo reikalavimus toliau dėstė užsakovė.

Moteris neslėpė, kad nori būti netoliese kai tai įvyks, kad aplinkiniams galėtų išdalinti informaciją apie žiaurų elgesį su gyvūnais. M. Lowell tikėjosi, kad tuomet būtų suimta, susilauktų didelio žiniasklaidos dėmesio ir galėtų plačiau paskleisti savo idėjas.

Teisme kalbėjusi kaltinamoji teigė, kad nieko blogo nedaranti ir savo veiklą prilygino žydų gelbėjimui iš koncentracijų stovyklų Antrojo pasaulinio karo metais.

M. Lowell paskirtas areštas iki vasario 28 d., kada teismas pradės bylos nagrinėjimą ir nuspręs dėl tolesnių kardomųjų priemonių taikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių