Kodėl kinai ir japonai uosto savo „iPhone“?

Gana keistas užsiėmimas pastaruoju metu stebimas Azijos šalyse. Žmonės pradėjo masiškai uostyti savo išmaniuosius telefonus „iPhone“.

Jie bando išvystyti savo uoslės sugebėjimus ir užuosti šiame „Apple“ telefone aromatą, kuris nebūdingas kitiems elektroniniams įrenginiams.

Kad ir kaip būtų keista, kalbama apie... ananaso kvapą. Nemažai „iPhone“ savininkų Kinijoje teigia, jog kraunant šio išmaniojo telefono bateriją, iš ausinėms skirto lizdo sklinda šio egzotiško vaisiaus aromatas.

Tokia pati informacija mus pasiekė ir iš kitų Azijos šalių: Taivane apie tai buvo pranešta net vakaro žiniose, teigia resursas Kotaku.

Kalbama apie pačius paprasčiausius „iPhone“, o ne padirbtas kopijas iš Kinijos ar kokius nors modifikuotus „Apple“ telefonus.

Tai tie patys mobilūs įrenginiai, kurie parduodami oficialiai. Pirmą kartą ananasinis „iPhone“ efektas, kaip teigiama, aptiktas Japonijoje.

Kaip tvirtina ekspertai, tai nėra masinė haliucinacija ar visuotinė isterija. Kvapas sklinda iš organinių tirpiklių, kurie naudojami elektroniniams komponentams valyti jų gamybos metu.

Kai tik pradedama krauti mobiliojo įrenginio baterija, elektronika įkaista, o valyti skirta medžiaga garuoja, skleisdama ananasą primenantį kvapą.

Duomenų apie šios medžiagos pavojus ir nesaugumą žmogaus sveikatai kol kas nėra.
Tačiau ekspertai rekomenduoja „iPhone“ vartotojams neužsižaisti su savo mylimo telefono uostymu, kadangi pasekmės gali būti nenuspėjamos.


Šiame straipsnyje: iphoneKinijaJaponijakvapas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių