Klaviatūrą pavyko šnipinėti nuotoliniu būdu

Du Šveicarijos Ecole Polytechnique Federale de Lausanne instituto doktorantai teigia sugebėję per atstumą nustatyti, kokie klavišai klaviatūroje yra spaudžiami.

Martinas Vuagnouxas ir Sylvainas Pasinis, dirbantys instituto saugumo ir kriptografijos laboratorijoje, pasinaudojo elektromagnetiniais signalais, kurie skleidžiami spustelėjus klaviatūroje mygtuką, ir juos analizuodami sugebėjo atkurti tai, kad buvo rašoma klaviatūra.

Tam, kaip jie patys sako, naudojo nebrangią techniką, paprastą anteną. Savo metodus jie išbandė su 11 skirtingų klaviatūrų, tarp jų ir nešiojamųjų kompiuterių klaviatūromis. Visas jas pavyko šnipinėti naudojant bent vieną iš keturių doktorantų sukurtų metodų.

Vienas metodas leidžia šnipinėti klaviatūra net iki 20 metrų atstumu.

Tai reikštų, kad jautrią informaciją, tokią kaip slaptažodžius, kurie renkami klaviatūra, būtų galima šnipinėti neprieinant prie paties kompiuterio ir neįdiegiant į jį šnipinėjančių programų.

„YouTube“ įdėtuose pirmųjų eksperimentų filmukuose M.Vuagnouxas ir S.Pasinis naudoja prie iš nešiojamojo kompiuterio prijungtą išorinę klaviatūrą. Stalinio kompiuterio nenaudojo, siekdami apsisaugoti nuo kitų detalių skleidžiamų elektromagnetinių bangų. Nešiojamasis kompiuteris taip pat buvo išjungtas iš elektros tinklo.

Nors eksperimento detalių daug nepateikiama, šį darbą planuojama publikuoti žurnale, kur jį vertins kiti tyrinėtojai.


Šiame straipsnyje: klaviatūrasektišnipinėti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių