„Kinect" pultą panaudojo 83 metų senumo vargonams valdyti

Australų kompozitorius Chris Vik panoro pagroti istoriniais vargonais, kurie yra Melburno miesto rotušėje, tačiau nusprendė, kad šiam instrumentui valdyti geriausiai tiks Microsoft kontroleris Kinect.

Vargonai buvo įrengti dar 1929 metais, ne kartą buvo restauruojami, o XX a. 10 dešimt. juose buvo įdiegta skaitmeninė sąsaja muzikiniams MIDI instrumentams. Savo ketinimams realizuoti Chris Vik sukūrė originalią programinę įrangą Kinectar, kuri leidžia kontroleriui Kinect interpretuoti įvairius gestus į muzikines MIDI komandas. Kiek anksčiau šis sprendimas buvo panaudotas, kuriant elektroninę muziką, valdymą šokio pagalba.



Kai tik australų kompozitorius buvo pasiruošęs grojimui su vargonais, jis nusprendė parašyti savo kompoziciją, o kartu pakvietė dainininkę Elise Richards. Vargonų valdymas tikrai palieka įspūdį: muzikantui pavyksta rankų pagalba valdyti instrumentą su eile rankinių klaviatūrų, kojinių pedalų ir įvairiomis rankenomis. Keisdamas savo judesius, jis perjunginėja registrus. Žodžiu, tikrai niekas neatspėtų, kad jaunasis australas Chris Vik su Kinect pradėjo dirbti vos prieš metus.


Šiame straipsnyje: vargonaiKinectmuzikažaidimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių