Keturmetė intelektu prilygsta S.Hawkingui

Vos keturių metų amžiaus sulaukusi britų mergytė gali pasigirti nepaprastai aukštais IQ testo rezultatais, veik prilygstančiais garsiems protams.

Tarptautinė aukštą IQ turinčių žmonių organizacija „Mensa“ į savo gretas priėmė naują narę – keturmetę britę, kurios IQ tik vienu tašku žemesnis už garsaus fiziko Stepheno Hawkingo, rašo upi.com.

Johnas Stevenage‘as, „British Mensa“ generalinis direktorius sakė, kad organizacijai didelė garbė priimti Heidi Hankins iš Vinčesterio, kurios IQ testo rezultatai išties įspūdingi. Mergaitė surinko net 159, vos vienu tašku mažiau už „Mensa“ senbuvį Stepheną Hawkingą, surinkusį 160. 

46 metų Matthew Hankinsas, mergaitės tėvas, sakė, kad jie su žmona iš pat pradžių pastebėjo dukros išskirtinius gabumus. 

„Visuomet jautėme, kad mūsų mergytė – ypatinga, ji ir skaityti pradėjo nepaprastai anksti, nuo pat gimimo stengėsi išmokti kalbėti, o sulaukusi 1-erių jau turėjo turtingą žodyną. Buvo iš tikrųjų labai smalsu sužinoti, koks jos IQ, tačiau tokie aukšti rezultatai pribloškė net ir mane“, – kalbėjo mergaitės tėvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių