Kates Europoje puola keista liga, paverčianti jas „gyvais robotais“

Veterinarai stebisi matydami, kad vis daugiau kačių suserga nežinoma liga, kuri jas paverčia „gyvais robotais“.

Susirgusių kačių kojos tampa nelanksčios, keičiasi jų elgesys, uodegos „suakmenėja“. Kol kas veterinarai teigia, kad vaistų nuo naujos ligos nėra. Ligos simptomai vis sunkėja ir augintinį tenka užmigdyti, rašo „Daily Mail“.

Veterinarai atliko daugybę tyrimų dėl žinomų virusų, tačiau kol kas visi atsakymai – neigiami. Spėjama, kad katinai ligą galėjo pasigauti lauke, medžiodami.

Per paskutinį dešimtmetį Škotijoje buvo užfiksuota apie 50 tokios kačių ligos atvejų. Gyvūnų specialistai teigia, kad tokių atvejų galėjo būti ir daugiau, tačiau jie buvo nepranešti.

Strathbogie veterinarijos centro darbuotoja Jeannette Andrew pasakoja, kad šia liga sergančios katės atrodo kaip robotai: „Jos nesiorientuoja aplinkoje, įstringa patalpų kampuose, nežino, kaip apsisukti“.

Edinburgo universiteto kačių medicinos profesorė Danielle Gunn-Morre teigia, kad liga priverčia kačių galvą pasislinkti į priekį, smakrui nusileisti žemyn ir jos nerangiai pradeda vaikščioti.

Ši liga paveikia ir augintinių elgesį. Kai kurios katės tampa agresyvesnės, kitos – per daug meilios.

Manoma, kad ši liga yra neužkrečiama. Veterinarai spėja, kad katės ligą pasigauna medžiodamos peles ar kurmius.

Veterinarai bandė gydyti augintinius nuskausminamaisiais, vitaminais, antibiotikais ir vaistais, skiriamais kenčiantiems nuo sklerozės, tačiau jokios priemonės nepadėjo išgydyti kačių.

Progresuojanti liga kačių gyvenimą daro vis sunkesnį. Vėliau jos negali net nuryti maisto.

Nors daugiausia šios ligos atvejų užfiksuota Škotijoje, šiuo negalavimu pasižymintys augintiniai pastebėti ir Švedijoje bei Austrijoje.

Kaip juda šia liga susirgusi katė, galite pamatyti ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

maistas

maistas portretas
O as manau, kad nuo modifikuoto maisto

sdsad

sdsad portretas
vargseliai kaciukai..

Dainius

Dainius portretas
Garliavoje kunigai blynų užvalgę irgi pradeda elgtis neadvakačiai ,gaila jų bet gidytis nesileidžia o jėga niekas nebegido
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių