„Kaspersky Lab“ įkūrėjas „pasveikino“ „Apple“ atvykus į virusų pasaulį

Bendraudamas su leidinio „Computer Business Review“ žurnalistais, kompanijos „Kaspersky Lab“ įkūrėjas E. Kasperskis pareiškė, jog jo manymu, korporacija „Apple“, kalbant apie saugumo sritį, nuo „Microsoft“atsilieka maždaug 10 metų.

Žinomas kibernetinio saugumo ekspertas taip pat pažymėjo, jog kenkėjiško kodo variacijų, skirtų Mac sistemoms, padidėjimas – tai tik „laiko ir rinkos dalies klausimas“, kadangi kibernetiniai nusikaltėliai žiūri į šią platformą kaip labai patrauklią savo veiklai. „Dabar jų kiekis padidėjo, ir tai yra ne tik Flashback ar Flashfake. Mac, sveikas atvykęs į Microsoft pasaulį! Šis pasaulis pilnas kenkėjiško kodo“, – pareiškė „Kaspersky Lab“ įkūrėjas.

„„Apple“ patenka į pasaulį, kuriame Microsoft gyvena jau dešimtmetį: atnaujinimai, saugumo skylių „užlopymai“ ir t.t. Dabar mes tikimės sulaukti dar didesnio kenkėjų kiekio, kadangi kibernetiniai nusikaltėliai mokosi iš savo sėkmingos patirties, o atvejis su Flashback kaip tik toks atvejis ir buvo“,- teigė E. Kasperskis, kalbėdamas apie neseną istoriją, kai buvo atrastas maždaug 500 tūkst. užkrėstų Mac kompiuterių zombių tinklas (botnet).

„Greitai jie supras, jog jie turi tokių pačių problemų, kurios pradėjo kankinti Microsoft maždaug prieš dešimt – dvylika metų. Jiems teks pakeisti savo atnaujinimų publikavimo ciklą, ir jie bus priversti investuoti daugiau į kodo auditą, kad šis taptų saugesnis ir patikimesnis“, – toliau tęsė „Kaspersky Lab“ įkūrėjas, ne kartą kritikavęs „Apple“ už trijų mėnesių atnaujinimų pasirodymo ciklą (tiek laiko paprastai „Apple“ skiria surastai operacinės sistemos saugumo „skylei užlopyti“).


Šiame straipsnyje: Kaspersky LabApplevirusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Baubas Mac

Baubas Mac portretas
Seku seku pasaką. Naudokite tik windows.

le

le portretas
Seku seku pasaką. Naudokite tik Linux.

tyht

tyht portretas
dekokit kiberentiniams nusikalteliams, kurie ne kas kita, kaip antivirusine iranga kuriancios kompanijos. idomu ar kasperskis taip dziaugiasi atsitiktinai? Kitavertus gal maac ims pigti, kai sistema bus uzkista antivirusiniu. idomu, kaip jie su tuo susitvarkys ar netaps macos tokia pat slabna, kaip win xp ar vista, po situ visu dalyku nuolatinio lopymo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių