„Kasperas“ gali atkartoti pašnekovo veido mimikas ir judesius

Robotas „Telenoid R1“, primenantis animacinių filmų personažą „Kasperą“, gali pakeisti įprastus nuotolinio bendravimo būdus.

Pasitelkus „Androidą“ nuotoliniu ryšiu tiesiogiai yra perduodamas vaizdo bei garso srautas, kurį galima panaudoti tiksliam galvos judesių ir veido mimikos atkartojimui, skelbia „Ria Novosti“.

„Žmogaus buvimo įkūnijimas pasitelkiant šiuolaikines technologijas leidžia galvoti apie robotų panaudojimą tiek versle, tiek ir namuose. Pavyzdžiui, jis gali būti panaudojamas nuotolinių stebėjimų, pagyvenusių žmonių priežiūros ar nuotolinio mokymo tikslais“, - pasakoja „Android“ kūrėjas Hiroshi Ishiguro.



Humanoidą dengia minkštas ir malonus liesti silikonas. Iš išorės „Android“ primena žmogų, bet neturi amžiaus ir lyties požymių. Norėta, kad robotas vienodai primintų vyrą ir moterį, paauglį ar pagyvenusį žmogų.

Kūrėjai įsitikinę, kad robotas ypač reikalingas žmonėms, kenčiantiems dėl komunikacijos trūkumo. Pavyzdžiui, šitaip vyresnio amžiaus žmonės gali bendrauti su savo vaikaičius, o kartu ir pajusti jų buvimo artumą.

„Kasperas“ sveria 5 kilogramus, ir yra pagamintas taip, kad jį būtų patogu pakelti, neštis ar apkabinti.


Šiame straipsnyje: robotairobotas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių