Kaip nuspėti orą pagal kavos puodelį?

Pasirodo, būrimas kavos tirščiai nėra vien mitas ar būdas išvilioti pinigų iš lengvatikių. Gal rytinio gėrimo ritualas jums ir nepadės išsiaiškinti likimo, tačiau gali padėti apsispręsti, kokius drabužius rinktis tai dienai.

Instructables.com teigia, kad kavos, arbatos ar kakavos puodelis gali pasitarnauti kaip barometras – padėti nuspėti artimiausio meto orus.Rytinis kavos puodelis jums gali padėti apsispręsti, kokius drabužius apsivilkti prieš paliekant namus. Tačiau kaip tai veikia?

Pasidarykite kavos ar arbatos puodelį. Galite įsidėti grietinėlės ar cukraus, tai padės lengviau susidaryti burbuliukams, kurie svarbūs oro spėjimo ritualui.

Pildami kavą į puodelį stebėkite susidarančius burbuliukus. Jei jie greitai juda puodelio kraštų link – tai geras ženklas. Tikėkitės giedro dangaus ateinančias 12 valandų. Jei burbuliukai išlieka puodelio viduryje, pasirūpinkite skėčiu ir lietpalčiu. Tikėtina, kad per artimiausias 12 valandų lis. Jei burbuliukai puodelių kraštų link juda lėtai, tikriausiai oras ne koks, bet artimu metu gali išsigiedryti.

Ar tai nėra vien išsigalvojimas? Už šių spėlionių slepiasi fizikinė teorija. Didelis slėgis burbuliukus puodelyje nustums į šoną, o aukštas slėgis dažniausiai yra saulėto ir ramaus oro indikatorius. Jei tuo metu bus žemas slėgis, burbuliukai nejudės. Esant neaukštam slėgiui oro sąlygos būna ne pačios maloniausios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių