Kaip nusišluostyti rankas su viena popierinio rankšluosčio skiaute?

Jeigu vien JAV gyventojai šluostydami rankas popieriniu rankšluosčiu sunaudotu tik po vieną skiautę – tai padėtų sutaupyti apie 259 mln. kg popieriaus. Pagalvokite, kiek medžių būtų išsaugota!

Bėda ta, kad daugelis žmonių rankoms valyti naudoja kelias skiautes. Tikriausiai daugelis nežino, kad rankas nusišluostyti pilnai pakanka vieno lapo.

Joe Smithas, teisininkas iš Oregono (JAV) sugalvojo lengviausią būdą kaip tai padaryti. Vyras nepatingėjo net sudalyvauti „TEDx“ renginyje ir visam pasauliui pristatė savo „pakratyk ir sulankstyk“ metodą.

J. Smithas labai šmaikščiai papasakoja kaip reikia viską daryti: nusiplovę rankas, pirmiausia turime 12 kartų jas pakratyti, kad nupurtytume vandenį. Kodėl 12? “12 pranašų, 12 Izraelio genčių, 12 zodiako ženklų, 12 mėnesių ir t.t. Kodėl ne 12 papurtymų?“, - sako išradėjas. Nupurtę, perlenkite popierių pusiau ir pertraukite per sulenkimą abi rankas. Vuolia – sausa. „Perlenkimas labai svarbu, kadangi taip geriau susigeria vanduo“, - aiškino teisininkas.

Keista. Pažiūrėjus vaizdo įrašą, manau toks šluostymosi būdas taps įprastas visam gyvenimui:



NAUJAUSI KOMENTARAI

sigis

sigis portretas
kai gyvenom tarybų sąjungoj, tai buvo tokia taupaus laikraščio skiautės panaudojimo instrukcija: paimt kvadratinį gabaliuką laikraščio, sulenkt per pusę, sulenkt dar kartą per pusę, išplėšt iš smailios viršūnės dalies pusės centimetro smailią dalelę ir užsidėt už ausies, popierių išlankstyt, pirštą perkišt per esamą skylutę popieriaus centre, pakakot, pirštu perbraukt per sabiną, tada pirštą nusivalyt į sieną, popierium pertraukt per pirštą geresniam nuvalymui, tada išplėšta smailia dalimi išvalyt panagę. Greit, pigu, taupu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių