Ką reikia žinoti apie šiandien keičiamas „Facebook“ taisykles?

Pirmas dalykas, kurį reikia žinoti apie „Facebook“ privatumą tai, kad nuo šio penktadienio tai vadinsis nebe „privatumo politika“, o „duomenų naudojimo politika“. Svarbiausia tai, kad jei naudosite ar prisijungsite prie „Facebook“ ši penktadienį ar vėliau, automatiškai sutiksite su pokyčiais.

Redwriteweb.com kalbino „Abine“ įmonės atstovę Sarah Downey, kuri įtariai vertina „Facebook“ saugumo pakeitimus.

Pašnekovės išsakyta nuomonė gali priversti internetinio vartotojus ateityje detaliai perskaityti sąlygas, prieš sutinkant su jomis.

„Pokyčiai rodo, kad „Facebook“ plečia savo duomenų kaupimo praktiką, norėdami pasiekti net tuos asmenis, kurie nėra prisiregistravę prie šio socialinio tinklo“, - nuomonę išreiškė moteris. Taip pat naujose taisyklėse nurodoma, kad aplikacijų kūrėjai, norintys bendradarbiauti su „Facebook“, turės laikytis tokių saugumo ir privatumo taisyklių, kurių netaiko pats populiariausias socialinis tinklas.

„Šios naujovės sako vieną: arba sutik, arba pasišalink. Vartotojai sutiks su naujomis sąlygomis vien naudodamiesi „Facebook“. Dauguma iš jų net nesužinos, kad taisyklės pakeistos“, - pasakojo S.Downey.

Internetinio privatumo ekspertė iškelia tokius abejones „Facebook“ „nuoširdumu“ keliančiais teiginiais:

Pokyčiai yra skirti ne geriau apsaugoti vartotoją, o pačiam socialiniam tinklui geriau valdyti informacijos ir duomenų tvarkymą.

Pokytis 2.3 taisyklių punkte leidžia jūsų draugams suteikti aplikacijai leidimą prieiti prie jūsų asmeninių duomenų.

Aplikacijas kuriančioms kompanijoms bus sunkiau pritraukti vartotojus, nes dėl „Facebook“ taisyklių negalės garantuoti klientų asmeninės informacijos saugumo.

„Facebook“ uždraus vienam asmeniui turėti keletą profilių ar vadintis ne tikruoju savo vardu.


Pagal naujas taisykles vartotojas privalės savo profilyje atnaujinti asmeninę informaciją, vos jai pasikeitus.

Interneto ekspertė bijo dėl kai kurių žodinių pokyčių taisyklėse. Pavyzdžiui, žodis „vartotojai“ pakeistas į „vartotojai ir ne vartotojai, kurie susiję su „Facebook“. Kyla grėsmė, kad „Facebook“ galės naudotis informacija apie tuos asmenis, kurie net neturi „Facebook“ profilio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau praregėjo

Pagaliau praregėjo portretas
Gerai, kad kažkas jau ir "praregi" dėl tokių tinklapių. Bet, gerbiamieji, Facebook tik kopijuoja tai, ką jau padarė Google, ar su Google susijęs Gmail (El pašto) portalas. Siūlyčiau bent išversti ir publikuoti tas taisykles lietuviųkai, kurias "savo noru" buvo privwersti sutikti Gmail pašto vartotojai. Būtų nebloga sensacija.

Gal

Gal portretas
jau suprasime kad internetas nera asmeninis laiskas i rankas .Tai viešas langas ir ką galima jame rodyti o ko ne

andrius

andrius portretas
kvailesnio dalyko nemates kaip facebook-idijotai siuntineja nepazystamim savo foto kviecia i draugus vemt nuo tokiu vercia-malaletku ir naivuoliu saitas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių