JAV populiarios internetą išjungiančios programos

Amerikietis Fredas Stutzmanas sukūrė programas interneto naudotojų darbo našumo didinimui. Viena iš jų, pavadinimu „Freedom“, tam tikram laikui nutraukia prieigą prie interneto. Vienintelis būdas to išvengti – perkrautis kompiuterį. Kita programa, „Anti-Social“, blokuoja nuo darbo atitraukiančias interneto svetaines, pavyzdžiui, socialinius tinklus. 

Stutzmano teigimu, šios programos „verčia jus dirbti“. Autorius prisipažino, kad sukūrė jas, kad paverstų savo kompiuterį spausdinimo mašinėle, kuria galėtų rašyti mokslinį darbą.

Kai Stutzmanas įkėlė „Freedom“ į internetą, dalis žmonių rašė, kad tai akivaizdus požymis, jog visuomenė negali savęs kontroliuoti. Kiti pavadino tai puikia idėja ir pradėjo naudotis programa. Šiandien jau daugiau nei 300 tūkstančių žmonių atsisiuntė „Freedom“ ir 125 tūkstančių – „Anti-Social“.

Socialiniai tinklai vis labiau atitraukia mus nuo darbo, įpareigodamos atsakyti į pranešimus, tačiau mums neužtenka valios įveikti šias pagundas. „Mes esame socialinės būtybės ir norime bendrauti su kitais žmonėmis, todėl įrankiai, leidžiantys nuolatos palaikyti socialinį aktyvumą, yra mums patrauklūs“, - teigia Stutzmanas.

Jo sukurtų programų populiarumą autorius aiškina tuo, kad žmonės tiesiog nori atlikti savo darbą, nes interneto pagundų vis sunkiau atsisakyti.


Šiame straipsnyje: internetasišjungimasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių