JAV kovojama su pedofilais kompiuterinių žaidimų tinkluose

JAV valdžia pradėjo kovą su pedofilais ir kitais seksualiniais nusikaltėliais, kurie registruojasi internetinėse žaidimų svetainėse. Kovos su seksualiniais nusikaltėliais žaidimų tinkluose operacijai suteiktas pavadinimas „Game Over“, teigiama oficialiame JAV generalinio prokuroro Erico Schneidermano pareiškime.

Generalinis prokuroras tikina, jog Niujorko valstija jau pradėjo bendradarbiauti su keliomis technologinėmis kompanijomis, galinčiomis išvalyti žaidimų tinklus nuo nusikaltėlių. Jau daugiau nei 3500 seksualinių nusikaltėlių paskyrų yra nustatyta ir pašalinta iš žaidimų platformos „Xbox Live“ ir „World of Warcraft“ žaidėjų duomenų bazės. Šią iniciatyvą palaikė kompanijos „Microsoft“, „Apple“, „Blizzard Entertainment“, „Electronic Arts“, „Disney Interactive Media Group“, „Warner Bros“ ir „Sony“. Jos sutiko pašalinti seksualinių nusikaltėlių paskyras iš savo tinklų.

Teisėsaugos organams pavyko gauti seksualinius nusikaltimus įvykdžiusių asmenų vardus, nes registracijai žaidimų tankuose reikia nurodyti savo elektroninio pašto adresą, slapyvardį identifikacijos duomenis.

„Pew Research Center“ organizacijos duomenimis, 27% paauglių žaidžia kompiuterinius žaidimus su žmonėmis, kurių nepažįsta, nes beveik visuose interneto žaidimuose naudojami slapyvardžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

protas

protas portretas
Gerai,kad JAV kovoja su tuom,bet siuolaikiniai vaikai daug protingesni uz savo tevus,tad kova bus be pabaigos.Idomu kas Lietuvoje daroma?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių